Başkan Ekinci, Kentsel Dönüşüm Startı Verdi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci On İkiler mahallesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili vatandaşlarla bir araya

Çarpık kentleşmenin en yoğun olduğu yerleşim birimlerinin başında gelen Eyyübiye ilçesi, Eyyübiye Belediyesi tarafından hayata geçirilecek kentsel dönüşüm uygulamaları ile çağdaş ve modern bir yapıya kavuşuyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilçedeki kentsel dönüşüm ilk ayağı olarak görülen On ikiler mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmalarıyla ilgili detay görüşmeleri için vatandaşlarla bir araya geldi. Eyyübiye’de değişimin başlangıcı olacak kentsel dönüşüm için daha önceden kolları sıvayan Başkan Ekinci, On İkiler mahallesinde yapılması planlanan projenin detaylarını vatandaşlarla paylaştı. Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezindeki toplantıya Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam, Belediyenin ilgili Birim Müdürleri, On İkiler Mahalle Muhtarı Ali Doğan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

EYYÜBİYE’DE DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM BAŞLIYOR

Bölge yapısına uygun projeler üreterek vatandaşların hem sosyal hem de fiziki anlamda yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş bir görünüme kavuşturmayı hedefleyen Eyyübiye Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarının startını da vermiş oldu. On İkiler mahallesinde 5 hektarlık alanda 263 hak sahibinin olduğu 304 bağımsız konut ve 44 fiili işyeri ile bir camiinin dönüşümünü kapsayan proje; 2+1 ve 3+1 olmak üzere 334 adet konut ve 77 adet işyeri ile 2 adet ticari alanı kapsıyor. Projede ayrıca 12 derslikli okul alanı ve bir adet caminin yanı sıra, alanda yer alacak tüm müştemilatın ihtiyacını karşılayacak kapalı ve açık otopark ile 10 bin metre karelik yeşil alan çalışmasıyla bölgenin yeşil alan ihtiyacına da cevap vermiş olacak. 12 bloktan oluşacak projenin detaylarını paylaşan Başkan Ekinci, gelişim ve dönüşüm ilk ayağı olarak gördükleri bu projenin start almasından sonra ilçede yeni gelişim alanları için de örnek teşkil edeceğini belirtti.

“İMZALAR ATILIR ATILMAZ KEPÇELER İŞ BAŞI YAPACAK”

Vatandaşlara projenin detaylarını sunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,”Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Az önce izlediğiniz projenin aynısını inşallah On İkiler mahallemizde hayata geçireceğiz. Muhtarımız sürekli bizlerle birlikte oldu ve kentsel dönüşüm ile ilgili mahalleleri ile ilgili talepte bulundu. Biz de okul yok, park yok, cami yok, sağlık ocağı yok şeklinde serzenişlerle bizden talepte bulundu. Biz de Eyyübiye Belediyesi olarak vatandaşlarımıza güzel bir şey sunmak istedik. Bunun için de sorumluluk aldık. Herkes başka yerlerle ilgili örneklemelerde bulundu. Bizler On İkiler mahallesi ilgili bir çalışma ortaya koyarken şunu düşündük; vatandaş memnun olsun, belediye olarak ta bize fazla yük gelmesin. Tek düşüncemiz buydu. Arkadaşlarımız daha önceden sizlerle anket çalışması yaptı. Mahallede yüzde 95 lere varan bir talep ortaya çıktı. Biz de bunu göz önüne alarak projemizi hazırladık. Şu anda ikamet ettiğiniz yerler sıkıntı içinde yaşadığınız, rahatça yaşamadığınız yerlerdir. Araçların sokaklara giremediği, itfaiyenin giremediği, ambulansın giremediği bir ortamdan artık açık ve kapalı otoparkı olan bir yaşam alanına kavuşacağız. Mevcut durumda parkı olmayan bir alandan, yeni projede tam 10 dönümlük yeşil alan çalışmasıyla daha yaşanılabilir bir ortam sunmayı amaçlıyoruz. Okul sorunu olan mahallede şimdi yapılacak projeyle okul sorunu da çözüme kavuşuyor. Camisi küçük olan mahallemiz büyük bir camiye kavuşmuş olacak. Geçtiğimiz kasım ayından buyan bu projeyi Ankara’da takip ediyoruz. Artık son duruma geldik. İnşallah imzalar atıldıktan sonra kısa süre içinde kepçeler mahalleye girecek. Yeni yapılacak çalışmada sizlere maliyetine projeler üretiyoruz. Altını çizerek belirtmek istiyorum. Size maliyetine sunulacak çalışmada ayrıca belediye olarak ta 6 milyon tl biz de size katkıda bulunuyoruz. Bunu da sizler daha güzel ve daha yaşanılabilir bir ortamda yaşayasınız diye yapıyoruz. Buradan başlayacak bu çalışma inşallah Eyyübiye’de dönüşümün de başlangıcı olacak ve diğer bölgelerimizde de hızlı bir şekilde bu çalışmalarımızı hayata geçirmiş olacağız. “dedi.

HABER MERKEZİ

11 Eki 2017 - 18:05 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.