Başkan Baydilli’den Ali Baba’nın Türbesine Ziyaret

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Karaköprü'nün manevi sahibi Şazeli Ali Baba'yı (Dede) Balıklıgöl platosundaki türbesini ziyaret

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Karaköprü’nün manevi sahibi Ali Baba’nın türbesini ziyaret etti.

Balıklıgöl platosunda bulunan Ali Baba’nın türbesi başında dua eden Başkan Metin Baydilli Karaköprü Belediyesi tarafından yarın geleneksel olarak düzenlenen Ali Baba hayratına tüm vatandaşları davet etti.

Ali Baba’nın Şanlıurfa ve Karaköprü için önemli bir değer olduğunu ifade eden Başkan Metin Baydilli, "Şazeli Ali Dede gerek Karaköprü için gerekse Şanlıurfa için önemli bir değere sahiptir. Dördüncü Murat Urfa'ya geldiğinde Karaköprü köyünü Ali Dede'ye vakfetti. Biz de Ali Dede'nin kabrini ziyaret ederek hocamızla birlikte dua ettik" diye konuştu.

Başkan Baydilli şöyle devam etti:

"Her sene geleneksel olarak düzenlediğimiz Ali Dede Hayratını yarın saat 13.00'te belediye bahçemizde gerçekleştireceğiz. Konuklarımıza geleneksel olarak kuru fasulye ve pilav ikramımız olacak. Tüm vatandaşlarımızı bu hayratımıza davet ediyorum. Allah Şazeli Ali Dede'nin temsil ettiği huzuru, barışı ve kardeşliği memleketimizden eksik etmesin."

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin, Şazeli Ali Dede’nin türbe ziyaretinde Başkan Yardımcısı Mustafa Aslan ve Temizlik İşleri Müdürü Nejdet Demir’de hazır bulundu.

Başkan Metin Baydilli türbe ziyaretinin ardından Balıklıgöl'de vatandaşlarla ve gençlerle bir süre sohbet etti.

HABER MERKEZİ

20 Eki 2017 - 17:45 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.