Bakan Tüfekçi Şanlıurfa OSB’de Fabrika Açılışı Yaptı

Şanlıurfa Valiliği ziyaretinden ayrılan Bakan Tüfekçi Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi 2. Kısmında Açılışta bulundu.

Bakan Tüfekçi Şanlıurfa OSB’de Fabrika Açılışı Yaptı
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Valiliği ziyaretinden ayrılan BakanTüfekçi, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi 2. Kısmında Açılışlarda bulundu. Burada OSB bölgesinde incelemelerde bulunanBakan Bülent Tüfekçi, ardından Şanlıurfa Sawgın ve Prese Fabrikaların açılışını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa’da bir dizi temaslarda ve açılışlarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa Valiliği ziyareti sonrasında Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi 2. Kısmında Sawgın ve Prese fabrikaların açılışına katıldı. Yapılan açılışa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Bürokratlar, ÇUKO Birlik Başkanı ve Oda Başkanları katıldı.

Açılışta konuşan iki bakan Şanlıurfa için önemli açıklamalarda bulundu. Urfa’nın tarım ve hayvancılık şehri olmasından dolayı iki bakanda tarım, hayvancılık ve tarım sanayisi üzerinde önemli mesajlar verdi. Bakan Tüfekçi tarım sanayisi ile ilgili önemli mesajlar verirken Fakıbaba’da tarım ve hayvancılık üzerine gündem oluşturacak açıklamalarda bulundu.

‘Türkiye GDO’suz pamuk üreten ülkedir’

Bakan Tüfekçi Şanlıurfa’nın bir pamuk şehri olduğunu ve pamuk sanayisi üzerinde önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti. Dünya’da pamuk ihtiyacını karşılayan 8 ülke arasında olduğumuza vurgu yapan Bakan Bülent Tüfekçi, “Türkiye yüzde yüz GDO’suz pamuk üreten ülkeler arasında en verimli pamuk üretimini yapan ülkedir.” dedi.

‘Pamuk veremliliğinde Türkiye ilk 5 ülke arasında yer alıyor’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, “Bu açılışını yaptığımız tesis bu bölge ve şehir için bir başlangıçtır. İnşallah diğer bölgelerimizde ve diğer ilçelerimiz de de buna benzer tesislerle çiftçinin emeğinin alın terinin değerlendirildiği tesisleri hayata geçireceğiz. İşte tarım bakanımız burada üretim planlaması ile vermiş olduğu tarıma desteklerle çiftçimizin dostu olan bir tarım bakanımız. Bu bölgenin insanı ve çiftçinin sorununu bilen, bu bölgenin sorununun bilen Urfa’nın sorununu bilen Antep’in ve Malatya’nın sorununu bilen bir bakanımızdır. Dolayısı ile bu sorunları üretimi planlaması noktasında çiftçinin emeğinin değerlendirilmesi noktasında birlikte çalışıyoruz. Baktığımız zaman dünya pamuk üretiminin yaklaşık yüzde 80’nin Türkiye’nin de içinde bulunduğu 8 ülke tarafından gerçekleştirilmektedir. Dünya pamuk verimliliğinde Türkiye dünyanın ilk 5 ülkesinden biridir. Ve Türkiye yüzde yüz GDO’suz pamuk üreten ülkeler arasında en verimli pamuk üretimini yapan ülkedir.” dedi.

‘Urfa’da pamukla beraber tekstilinde gelişmesini istiyoruz’

“Pamuk kullanılan lifleri ile son alınan verilerle lif kullanımında yüzde 49’lık bir paya sahiptir.” Sözünü hatırlatan Bakan Tüfekçi, “Pamuk tekstil bitkileri içeresinde son 10 yılda üretimi en yüksek olan lifli üründür. Biz ülke olarak Türkiye’mizin lokomotif sektörü olarak tekstil sanayimizin hem pamuk hem tekstilin stratejik ürün olduğunu biliyoruz. Tekstilin ham maddesi olan pamuğun yine ne kadar önemli olduğu bilinci içerisinde hareket ediyoruz. Biz bu bölgede özellikle pamuk üretimi ile beraber tekstiline gelişmesini istiyoruz. Tekstilin bu bölgelerden hem teşviklerden yararlanarak, gelişmesi noktasında önünü açıyoruz. Şanlıurfa 6. Bölge teşviklerinden faydalanan bir ilimizdir. Bu anlamda da tekstil yatırımcısı için cazip olan bir ilimizdir. Kooperatiflerimizi ekonomimi unsurları haline getireceğiz dedik, ve baktığımız zaman kooperatiflerin önünü açma adına bu geçtiğimiz günlerde meclisten geçen ortak içi işlem, ortak dışı işlemle kooperatiflerimizin iktisadi teşebbüsler kurmalarının önünü açtık.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

25 Kas 2017 - 11:14 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.