Bakan Özhaseki Şanlıurfa’da Temaslarda Bulundu

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.

Bakan Özhaseki Şanlıurfa’da Temaslarda Bulundu
Video için play'e tıklayın

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki havayoluyla Şanlıurfa'ya geldi. Bakan'ı GAP Havalimanı'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, ilçe belediye başkanları, parti teşkilat üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kurum amirleri karşıladı.

Özhaseki'nin ilk durağı Şanlıurfa Valiliği oldu. Burada, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından karşılanan Bakan Fakıbaba ve Özhaseki, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamında açıklamalarda bulundular.

‘Bizim artık her gittiğimiz yere bir eser bırakmamız lazım’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bugün tarihin, medeniyetin buluştuğu şehir olan Urfa’yayız. Sayın bakanımızda kendisi aile dostum olur ailecek olarak tanışıyoruz. Milletvekillerimizle sürekli samimiyet içindeyiz, belediye başkanlarımızda her gördüğümüzde işlerin nasıl gittiğini soruyorum. Tabi 21yıl gibi uzun bir süre belediye başkanlığı yaptık. Şuanda da Çevre ve Şehircilik bakanlığını yürütmeye çalışıyoruz. Artık bu yaşa gelmiş insanların gittikleri yere bir eser bırakmaları lazımdır. Tecrübesi ile istifade etmesi lazımdır. Problem varsa da çözüm konusunda gayret etmesi lazımdır. Ön açıcı, fikir besleyici önerileri söyleyip, gelişmeleri takip etmesi gerekir. Bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanımız Kayseri’ye geldi kendi alanında yapılacakları bizzat denetlediği gibi.” dedi.

Son 15 yılda şehirlerin cazibesini ortaya çıkarıldı

“Burası peygamberler şehir buraya gelip burada bir Fatiha okumak bile minnet verir insana. Ama bunun yanı sıra eski Urfa’nın dönüşümü, bir taraftandı yeni Urfa’nın doğru gelişmesi şehircilik alanında yapılan işler doğru yapılırsa, insanlar önümüzdeki yüzyıllar rahat eder.” Diyen Bakan Özheseki, “Ama yanlış işler yapılırsa bizden sonra gelecek nesil, çok çeker. İnsanlar mutsuz olur nihayetinde şehirleri bizler kuruyoruz. Biz kendi düşüncemizi kendi hayat yaşantımızı şehirlere yansıtıyoruz ama bir müddet sonra şehirler bizleri dönüştürmeye çalışıyorlar. Nasıl bir şehirde yaşarsınız o şehre benzersiniz. O yüzden doğru şekillendirmek gerekiyor. Bu anlamda gerekirse burada toplantılara yapıp konuşmalar yaparak, bu işin içinde olan arkadaşların ufkunu açmaya çalışacağız.

Son 15 yıl içeresinde şehirlerimizin çehresi bir kere daha değişti. Hükümetin politikaları ve buradaki istikrar buradaki ekonomik rahatlık bir taraftan da belediye başkanları arkadaşlarımızın başarısı şehirleri iyice açığa çıkardı elini yüzünü açığa çıkardı. Ben 94 yılında başladım, o zaman İstanbul’un dağlarında çöpten geçilmiyordu. Susuzluk had safhadaydı, çöp birikintileri patlak veriyordu. Ama allaha hamd olsun bizim getirdiğimiz hizmet belediyeciliği ile yapılan çalışmalarla mazeret üretmeden, doğru bir çalışma ile şehirler ortaya çıktı.” Diye konuştu.

“Şimdi başka bir yerdeyiz yeni bir yerdeyiz. Burada bakanlık olarak neler yapabiliriz onu konuşacağız. İnşallah bu gelişimiz Urfa için hayırlı uğurlu olur.” İfadelerini kullandı.

‘Hep beraber Urfa’yı önemli yerlere getireceğiz’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba,

Dün Farklı bir bakanımız vardı, Orman ve Su İşleri Bakanımız vardı. Benim kardeşim olarak gördüğüm ve tecrübe konusunda benden daha üstün olan bakanımız burada. Bizim her gelişimizde çok değerli bir bakan arkadaşımız yanımızda oluyor. Buda Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin Urfa’ya verdiği önemi gösteriyor. İnşallah hep beraber el ele vererek Şanlıurfa’mızı gerçekten önemli bir yerlere getireceğiz bu bize Cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Her bakanlar kurulunda mutlaka Urfa’dan bahsedilir Urfa ’sız bakanlar kurlu olmuyor. Böyle önemli bir lideri en iyi şekilde Türkiye’de en önemli şekilde Urfa’nın karşılayacağını tahmin ediyorum.”

Kongre için her türlü çalışma yapıldı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Şanlıurfa’mızın sulama tarım potansiyelinin daha iyi değerlendirmesine yönelik çok yoğun toplantılar gerçekleştirdik vatandaşlarımızla bir araya geldik ve çok güzel projeler haberler açıkladık. Sayın cumhurbaşkanımız teşrif edecekler onun öncesinde biz hazırlıklarımızı tamamladık. Sizin aracılığınızla uluslararası kritik gelişmelerin yaşanması ülkemizin ciddi vaka problemiyle karşı karşıya hemen bu gelişmelerin yaşandığı Suriye’nin hemen sınırındaki bu şehrimize Sayın Cumhurbaşkanımızın daha gür bir şekilde ortaya koyduğu kararlılığı ve sesinin daha gür çıkmasının sağlayacak şekilde vatandaşımızı miting alanına sizin aracılığınızla bir kez daha davet etmek istiyoruz. Geneli yağışlı görünüyor ama o gün her türlü tedbiri almış durumdayız gelecek bütün vatandaşlarımızdan yağmurdan korunmasına yönelik önlemleri aldık orda yemekler diğer ihtiyaçların karşılanmasına yönelik belediyelerimizle teşkilatlarımızla gerekli tedbirleri almış durumdayız Şanlıurfa ya yaraşır bir şekilde bir karşılama olacağında şüphemiz yok. Sayın bakanım 2 milyonluk bir şehir Şanlıurfa ilk medeniyetin yerleştiği ve yeşerdiği bir topraklar Mezopotamya Fırat havzasında yer alan ilk tarımın yer aldığı bir şehir aynı zamanda peygamberler şehri 7 peygamberin yaşadığı en azından bildiğimiz büyük peygamberin kesin yada burada vefat ettiğine dair kesin yakın bilgileri mevcut Türkiye deki nüfus artışıyla kıyaslandığın dada Allaha şükür Türkiye’nin genç dinamik nüfusuna katkı sağlayan en başta gelen illerimizden gelen bir tanesi yıllık nüfus artışı hızımız günde 23 üzerinde buda Türkiye ortalamasının iki katı olarak değerlendirebileceğimiz bir rakam mevcut nüfusumuzundu sayın bakanım çok genç bir nüfus olduğunu ifade etmek lazım ve bu Türkiye’ yi aslında bir fırsat sunuyor 0 29 yaş aralığında bizim nüfus oranımızın yüzde 70 olduğunu düşündüğümüzde gerçekten iyi bir rakam.” dedi.

Haber: Mustafa Bayar

23 Şub 2018 - 12:04 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.