Bakan Koca Urfa’ya Düşen Havan ve Roket Sayısını Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Barış Pınarı Harekatı sırasında Şanlıurfa'ya 525 havan ve roket düştüğünü açıkladı.

Bir dizi incelemede bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa’ya düşen havan ve roket sayısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, operasyon sırasında 7 asker ve 20 sivil vatandaşın şehit olduğunu, 200’e yakın vatandaşın ise yaralandığını kaydederek, bu süre içerisinde 775 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Bakan Koca, operasyon kapsamında sınır illeri Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep başta olmak üzere sınır illerine ek olarak 300 hekim, 550 UMKE ve 112 personeli görevlendirdiklerini, sınırda 18 acil destek merkezi ile sahra hastanesinin mevcut olduğunu aktardı. Bölgedeki ambulanslara ilaveten 115 ambulans ile 30 UMKE aracı ve hava ambulansının da konuşlandığını ifade eden Koca, “Sağlık kadromuz ile bölge il ve ilçelerimizde, sınır hattında ve sınır ötesinde askerimizin yanı başında görev yapmaktadır. Barış Pınarı Operasyonu ile terörden arındırılan bölgelerde Sağlık Bakanlığı olarak birçok hizmet verdiğimizi biliyorsunuz. Hem insani sorumluluğumuzun gereği, hem de Suriyelilerin kendi topraklarına dönüşünü kolaylaştırmak üzere sağlık hizmetini sınırın diğer tarafına da taşıdık. Şu anda toplam 653 yataklı 6 hastanemiz Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde hizmet veriyor. Azez’de 200 yataklı Vatan Hastanesinin tadilatında son aşamaya geldik. Ayrıca 47 sağlık ocağı ve 112 acil altyapımızda mevcut. Amacımız, Barış Pınarı Harekâtıyla teröristlerden temizlenen bölgelerde de benzer hizmeti sağlayabilmektir. Bu yönde planlarımızı yapıyoruz. Böylece bölge halkının sağlık hizmetine kolay ulaşmalarını sağlamayı, Suriyeli misafirlerin evlerine dönüşünü de kolaylaştırmış olacağız” diye konuştu.

SAĞLIK HİZMETLERİ AKSATILMADI

Akçakale, Nusaybin, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerine çok sayıda havan düştüğünü dile getiren Koca, sadece Şanlıurfa’ya 525 havan ve roket düştüğünün bilindiğini söyledi. Can güvenliği nedeniyle hastanelerdeki poliklinik hizmetlerinin bir süre bodrum katta verildiğini hatırlatan Bakan Koca, Nusaybin Devlet Hastanesi yanına ve bahçesine mühimmat düştüğünü hatırlatarak, buna rağmen sağlık hizmetinin aksatılmadığını ifade etti.

BAKAN KOCA, NUSAYBİN’E GEÇTİ

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Koca, daha sonra helikopterle Ceylanpınar ilçesine hareket etti. Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Koca, incelemelerine Ceylanpınar’da kurulu bulunan Koordinasyon ve Harekât Merkezi’nde devam etti. Bakan Koca, buradaki incelemelerinin ardından Muratlı Jandarma Karakolundan havalanan helikopterle Nusaybin’e geçti.

22 Eki 2019 - 21:56 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.