Bakan Fakıbaba ve Katar Heyeti Şanlıurfa'da

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Katar Belediye ve Çevre Bakanı Muhammed Bin Abdullah Al Ruhaihi Şanlıurfa'daki Ceylanpınar

Özel uçakla Gap Havalanana gelen Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Katar Çevre Çevre Bakanı Muhammed Bin Abdullah, askeri helikopterle Ceylanpınar tarım işletmelerine gittiler. Burada Kaymakam Ahmet Karatepe ve Belediye Başkanı Menderes Atilla tarafından karşılanan her iki Bakana TİGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan tarafından brifing verildi. Bakanların yanı sıra bölgeye giden heyet içerisinde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Katarlı Bakanla birlikte ise Büyükelçi Salem Mübarek, yer aldılar.

Beraberindekilerle daha sonra işletmenin toplantı salonuna geçen Fakıbaba, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, gece gündüz demeden hem Şanlıurfa hem de Türkiye için çalıştıklarını söyledi.

Konuk bakanın özellikle Ceylanpınar'ı görmek istediğini belirten Fakıbaba, "Yaklaşık 40 dakika havadan Ceylanpınar ve TİGEM arazilerini gezdirme fırsatı buldum, bununla ilgili kendilerine teşekkür ediyorum. Şanlıurfa bizim için çok önemli. Şanlıurfa'nın mutluluğu Türkiye'nin mutluluğudur." dedi.

Katar Bakan Ruhaihi, "İnşallah önümüzdeki dönemde bu bölgeden hem yatırım hem tarım hem de hayvancılık konusunda yararlanacağız. Burada önemli çalışmalar yürütmek istiyoruz. Bakanımıza ve Türk halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim." dedi.

Ceylanpınar'daki TİGEM gezisi sonrası Katarlı Bakan Muhammed Bin Abdullah'a 2 adet Ceylan hediye edildi.

22 Eyl 2017 - 13:30 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.