Bakan Çelik Ve Eroğlu Şanlıurfa'da 764 Milyon Liralık 12 Tesisin Temelini Attı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Şanlıurfa'da 12 tesisin temelini attı.

Bakan Çelik Ve Eroğlu Şanlıurfa'da 764 Milyon Liralık 12 Tesisin Temelini Attı
Mübarek
Video için play'e tıklayın

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Şanlıurfa'da inşa edilecek 764 milyon lira yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini attı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Arkeoloji Müzesi önünde düzenlenen toplu temel atma töreninde DSİ tarafından inşa edilecek Siverek İçmesuyu İsale Hattı İnşaatı, İçmesuyu Arıtma Tesisi, 5 adet sulama tesisi, 4 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak bir adet tesisin temelini attı.

Şanlıurfa'ya yeni yatırımlar yapacaklarını dile getiren Bakan Eroğlu, " Bu gün özellikle Şanlıurfa'nın hasretle beklediği 12 dev tesisin temelini atmaya geldik. Şanlıurfa'da Orman Genel Müdürlüğümüzün bölge müdürlüğü var. Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa'yı yemyeşil yapalım dedi ve bölge müdürlüğünü buraya kurduk. Şanlıurfa'yı milli parklarla güzel hale getireceğiz. Sizlere hizmet etmek bizim için büyük bir şereftir, ibadettir. Hükümetimiz Şanlıurfa'ya çok önem veriyor. Cumhurbaşkanımız sizinle gurur duyuyor. Cumhurbaşkanımıza Şanlıurfa'ya gideceğimizi söyledik, selamlarını size iletmemi istedi. Başbakanımızın da selamını getirdik. Buranın hizmetkarı Faruk Çelik ile birlikte el ele vererek hizmetlerimizi yapacağız. Hükümet olarak 34 milyon lira yatırım yaptık. Ne yapsak azdır. İnşallah daha da yapacağız. İçme suyunu hallettik. Hilvan ve Suruç içme suyu sorununu halledeceğiz. Buradaki en önemli husus sulama. Şu ana kadar 4 milyon dekar araziyi sulamaya açmışız. Bu günkülerle birlikte 6 milyon 300 bin dekar alanı sulamaya açmış olacağız. Burası cennet gibi olacak. 2018 sonu 2019 başına kadar bir milyar lira gelir artışı olacak. " dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik , " İlk olarak Orman ve Su İçleri Bakanımız Veysel Eroğlu geldi, teşekkür ediyoruz. Ortadoğu ciddi sıkıntılar içinde. Hesaplar büyük, iyi düşünün. Şanlıurfalılar Ortadoğu'da dönen dolapları iyi bilir. Entrikalara karşı duruşumuz sağlam olacak. Dünyada 800 milyon aç insan, 2 milyar açlık sınırında insan var. Şanlıurfa'nın kıymetini bilin. Dünya açlıkla karşı karşıya, Şanlıurfa hasat zamanı, bereket fışkırıyor. Kıymetini bilelim. Toprağımız kıymetli, sele vermeyeceğiz, yele vermeyeceği, ele de vermeyeceğiz. Ramazan ayı arınma ayı, aç kalma ayı değil. Ramazan ayı servis bakım aydır. Hem madden hem de manen arınma ayıdır. Allah oruçlarınızı Kabul etsin. Bakan Eroğlu'na yatırımlarla geldiği için teşekkür ediyorum" şeklinde knuştu.

Konuşmaların ardından 764 milyon liralık yatırım bedelli 12 tesisin temeli atıldı. Temeli atılan tesislerle 255 bin 230 dekar zirai arazinin sulamaya açılması hedefleniyor. Siverek İlçesi ve civar yerleşim yerlerine yılda 40.15 milyon metreküp içme suyu temin edilecek. 7 yerleşim yeri ve 90 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca 3.5 kilometre yol inşa edilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, iftarlarını ise tören alanında kurulan masalarda vatandaşlarla birlikte açtı. Bakanlar iftarını vatandaşla birlikte açık

13 Haz 2017 - 20:45 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.