Askerlik İçin Geldi, Evlenip 50 Yıl Kaldı

Niğde'den 1968 yılında askerlik için geldiği Şanlıurfa'da evlenip 50 yıl kaldı.

Niğde'den Askerlik İçin Geldi, Evlenip 50 Yıl Kaldı 49 dakika önce

Niğde'den askerlik için geldi, evlenip 50 yıl kaldı Doğuya askerlik için geldi, evlenip ömrünü geçirdi Askerlik yapmak için geldiği Şanlıurfa'da 50'nci yılını doldurdu 1968 yılında askerlik yapmak için geldiği Şanlıurfa'da 50 yılını geçirdi Şanlıurfa- 1968 yılında askerlik yapmak için...

Niğde'den askerlik için geldi, evlenip 50 yıl kaldı Doğuya askerlik için geldi, evlenip ömrünü geçirdi Askerlik yapmak için geldiği Şanlıurfa'da 50'nci yılını doldurdu1968 yılında askerlik yapmak için geldiği Şanlıurfa'da 50 yılını geçirdi

ŞANLIURFA - 1968 yılında askerlik yapmak için Niğde'den Şanlıurfa'ya gelen 70 yaşındaki Ahmet Ünal, burada evlenip 50 yılını geçirdi. Askerlik görevini yerine getirmek için 1968 yılında Niğde'den Şanlıurfa'nın Suruç İlçesine gelen Asker Hoca lakaplı Ahmet Ünal, iş bulup buraya yerleşti. Suruç'tan bir kızla evlenen Ünal, geçimini ise tespih ve gül kokusu satarak sağlıyor. Suruç'a insanlarını çok sevdiği için yaklaşık 50 yıl önce, askerliğini yapmak için geldiğinde yerleştiğini söyleyen Ahmet Ünal, "1968-69 yılında Suruç Askerlik Şubesinin arkasındaki 123'üncü Jandarma Taburunda askerdim. 1970 yılında terhis oldum ve 1972'de belediyede çalışmaya başladım. Şimdiye kadar da buradayım. Çocuklarım var ve ekmeğimi de taştan çıkarıyorum. Tespih satıyorum, koku satıyorum. Muhannete muhtaç olmamak için gücüm yettiği kadar çalışmak istiyorum" dedi.Misafir perverliklerinden dolayı kaldımMemleketini bırakmasının orada yaşadığı herhangi kötü bir olaydan kaynaklanmadığını dile getiren Ünal, "Herhangi bir sorunum yoktu, memleketi bıraktım. Keyfi olarak bıraktım. Herhangi bir vukuatım yok. Fakir tabakayım. Burada evlenip kaldım. Hem hocalık yaptım hem de 1972 yılında belediyede çalışmaya başladım. İmam-hatip diplomam olmadığı için önce hoca olamadım, dışarıdan imtihana girdim. Şimdi ise Dinim, imanım, edebimle, namusumla çalışıyorum, ekmeğimi kazanıyorum. Ölünceye kadar da buradayım. Elhamdülillah Suruç'tan memnunum. Buraya hizmetim var. Suruç'a hizmet ettim, Suruç da benim kıymetimi bildi. Terörle, şununla, bununla, siyasetle ilgim yok. Suruç'ta namusa düşkün oldukları, Hz. İbrahim'in beldesi olduğu, misafirperver oldukları için kaldım. Hiçbir vukuatım da yoktur" ifadelerini kullandı.Yıllar önce buraya yerleşen Ahmet Ünal'ı Suruç halkının da çok sevdiği belirtildi.

KAYNAK:SONDAKİKA.COM

13 Oca 2018 - 11:44 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.