Altına Teker Koyduğu Gardırobu Eve Dönüştürdü

Şanlıurfa'da 3 ay boyunca 500 lira kira ile elektrik ve su parasını ödeyemeyen hurdacı 48 yaşındaki Veysi Hurma ev sahibi tarafından evden çıkarılınca

Şehmus YILDIZ
Haber albümü için resme tıklayın

3 ay boyunca 500 lira kira ile elektrik ve su parasını ödeyemeyen hurdacı 48 yaşındakiVeysi Hurma, ev sahibi tarafından evden çıkarılınca, kullandığı gardırobu, 'Gülen adam' filminden esinlenerek 2 metrekarelik tek gözlü mobil eve dönüştürdü. Altına da 4 teker taktıran Veysi Hurma, eşi ve5-12 yaşlarındaki3 çocuğu ile Türk bayrağı astığı mobil evde yaşamaya başladı.

Haliliye Mahallesi'nde geçimini atık malzemeleritoplayaraksağlayan ancak son dönemdebu işi yapmayanVeysi Hurma, birikmiş 1500 liralık kirave su ile elektrik borcunu ödeyemeyince,ev sahibi tarafından 3 yıldıroturduğu evdençıkarıldı. Başını sokacak bir ev bulamayan Veysi Hurma, gecekondu olaylarını protesto edenKartal Tibet'in yönettiğiKemal Sunal'ın oynadığı 'Gülen adam' filminden esinlenerek, evindeki gardırobu, 2 metrekarelik tek gözlü mobil eve dönüştürdü. İhtiyaç duyduğu malzemeleri alıp geri kalanının sokağa bırakan Veysi Hurma, eşi Dilek, çocukları 5 yaşındaki Türkan, 7 yaşındaki Mustafave 12 yaşındaki Mehmet Hurmaile birlikte Türk bayrağı astığı, 4 tekerlekli 2 metre genişliğindeki mobil evde yaşamaya başladı.

Görenlerin şaşırdığı Veysi Hurma, "Kirayı ödeyemeyince sokakta kaldık. Kafamızı sokacak bir yer bulamayınca da çareyi bu şekilde seyyar ev yapmakta buldum. Birileri bize yardım edip, ev bulana kadar bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

Tuvalet ihtiyaçlarını camide giderdiklerini söyleyen Dilek Hurma ise, mahalle sakinlerinin verdiği yemeklerle karınlarını doyurduklarını ifadeedip tekisteğinin 3 çocuğu ile başlarını sokacakları bir ev olduğunu belirtti.

Hurma ailesinin gardırop içerisinde yaşadığını gören mahalle sakinlerindenArif Doğanda, gördüğü manzara karşısında utandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu tür görüntüleriKemal Sunal filmlerinden izliyorduk. Ancak bu filmŞanlıurfa'da gerçek oldu.Şanlıurfa'da milyarlık evlerin yanında böyle arabada yaşayan ailelerin de var olduğuna bu yaşımda şahit oldum. Buranın ne tuvaleti, ne de ısınma durumu yok. Çocuklar geceleri bu şekilde hastalanır. Suriyelilere nasıl yardım yapılıyorsa, bu aileye de yardım yapılmasını istiyoruz. Burası mahallemizin utancıdır. Haliliye MahallesiŞanlıurfa'nın en sayılı ve zengin mahallesidir. Ama günümüzde insanlar dolapta yaşıyor. Bunu görünce insanlığımızdan utanıyorum."

25 Mar 2017 - 10:28 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.