“Altın Gibi Mesleğim Var” Başarı Hikâyeleri Projesi Devam Ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şubesinin mesleki eğitiminin önemi ve ülke kalkınmasındaki büyük rolünün Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki

İlMilliEğitim Müdür Yardımcısı ve Mesleki Eğitim Şube Sorumlusu İbrahim Canbek’in girişimleriyle hayata geçirilen “AltınGibiMesleğimVar” projesinin şehrimizdeki rol modellerinden olabilecek Şanlıurfa’nın ilk kadın girişimcisi Cevahir Konukevi İşletmecisi Asuman Cevahir Yazmacı ile MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı ve DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Barut okullarda öğrencilerle buluşarak iş hayatında kendi hayatlarından kesitler vererek başarıya giden yolda yapılması gerekenler hakkında örnekler verdiler.

Bahçelievler M.T.A.L., Evliya Çelebi Turizm ve Otelcilik M.T.A.L ve Ayhan Şahenk M.T.A.L.’inde öğrencilerle bir araya gelen ilimizin ilk kadın girişimcisi olan Cevahir Konukevi İşletmecisi Asuman Cevahir Yazmacı, öğrencilere mesleklerinde başarıyı yakalamada azmin, çok çalışmanın ve yeniliklere açık olmanın önemini belirterek ekonomik açıdan ülkemizin kalkınmasının sağlanabilmesi için; sanayinin, endüstrinin ve ticaretin gelişmesi gerektiğini, bunun içinde meslek liselerinden çıkacak zeki, çalışkan beyinlere ihtiyaç olduğunu belirterek girişimcilik hayatında yaşadıklarından örneklerle öğrencilere gelecek için önemli ip uçları verdi.

MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut ise Urfa M.T.A.L’inde öğrencilere, ülkelerin ekonomik yükünü taşımada büyük rol oynayan Mesleki Teknik Eğitimin çok önemli olduğunu belirterek yapacakları mesleklerinin altın gibi değerli olmasının kendi azim ve istekleriyle gerçekleşebileceğini, Başarıya giden yolda okul sıralarında başlayarak aldıkları eğitim ile birlikte çaba sarf edip emek vererek ülkenin ekonomisinde söz sahibi olabileceklerini söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Canbek, Mesleki ve Teknik okulların öğrenci ve velilere sevdirilerek, cazip hale getirecek bu tür projelerin devam edeceğini, Mesleki ve Teknik okulların ilimizde altın çağını yaşaması için çalışmaların süreceğini belirtti.

HABER MERKEZİ

12 Oca 2018 - 17:05 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.