Akçakale Çadır Kent Boşaltılıyor

Şanlıurfa'nın sınır ilçesi olan Akçakale'de bulunan ve yirmi iki bin iki yüz yirmi iki kişinin ikamet ettiği Akçakale çadır kentten sığınmacılar

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye gelen ve Akçakale ilçe merkezinde bulunan ve kurulduğu günlerde Süleyman Şah konaklama tesisleri olarak adlandırılan, göç idaresi geçici barınma merkezine yerleştirilen Suriyeli mülteciler, bugün itibarı ile Türkiye'nin değişik illerine gönderiliyor. Şanlıurfa ile Akçakale geçici barınma merkezinde barınan 22 bin 2 yüz yirmi iki sığınmacı Pazartesi gününden itibaren danışma birimi tarafından mahalle sırasına göre yol izin talepleri alınmaya başlandı. Çadır kentte yaşayan sığınmacılar yedi il hariç Türkiye'nin her hangi bir il ve ilçesine gidebilecek. Çadır kentten ayrılan tüm sığınmacılar maddi destek sağladığı öğrenildi. Yol izin belgesi alan sığınmacılar, çadır kentte alınan minibüslerle çadır kentten ayrılmaya başladıkları gözlendi. Bazı mülteciler ise ev eşyalarını el arabasıyla çıkardıkları görüldü. Akçakale geçici barınma merkezi 26.10.2018 kadar tamamen boşaltılması bekleniyor.

Şanlıurfa ili Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesisleri olarak 15 Temmuz 2012 yılında hizmete girmişti.

İHA

16 Eki 2018 - 16:58 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.