Adalet Bakanlığına Adaletsizlik Tepkisi

30 Mayıs tarihinde açıklanan yeni Yargı Reformu Taslağında Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan Zabıt Katiplerinin görevde yükselme haklarının

Adalet Bakanlığına Adaletsizlik Tepkisi
urfalı
Video için play'e tıklayın

30 Mayıs günü Yargı Reformu Taslağında yayınlanan Zabit katiplerinin kurum içinde görev yükselme haklarının ellerinden alınasından sonra bakanlığı tepkiler dinmiyor. Türkiye’nin dört bir tarafından konuyla alakalı olarak tepkiler gelirken Şanlıurfa’dan da tepkiler geldi. konuyla alakalı olarak Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir araya gelen Büro-Memur-Sen, Memur-Sen ve Türk Büro-Sen üyeleri konuyla alakalı olarak yaptıkları açıklama ile uygulamaya tepki gösterdiler.

Açıklamayı grup adına okuyan Türk-Büro-Sen İl Başkanı Ömer Faruk Baydil şunları kaydett;

“30 MAYIS 2019 tarihinde açıklanan Yargı Reformu Taslağında Adalet Bakanlığımızın zabit kâtibi arkadaşlarımızın kurum içi görevde yükselme yoluyla elde edebildiği tek kariyer umudu olan Yazı İşleri Müdürlüğü sınavının kaldırılarak kariyer meslek olarak yapılandırılması ve Yazı İşleri Müdürlüğünün görevde yükselme usulü ile değil hukuk eğitimi almış olanların sınavla girebilen bir kariyer haline dönüştürülebileceği ifade edilmiştir.

Adliye emekçileri kardeşlerimizin bilgi ve becerisi ile görevde yükselebileceği yazı işleri müdürlüğü hakkının elinden alınmaya çalışılması ile ilgili olarak argın reformu taslağında geçene açıklama büyük bir talihsizliktir.

Adliye yazı işleri müdürlüğü bilgi birikimi ve tecrübe isteyen önemli bir makamdır. Bu yüzden sırası ile kamu personeli seçme sınavı+klavye sınav+mülakat+dört yıllık lisans mezuniyetinden sonra en az 6 yıllık bir kurum içi tecrübesi olma şartı ile birlikte görevde yükselme sınavından yüksek not alma ve mülakat aşamasında geçildikten sonra yazı işleri müdürlüğüne hak kazanılmaktadır.

Böyle olduğu halde sadece teorik bilgilere sahip dışardan hukuk eğitimi almış kişilerden alım yapılması neticesinde adalet çalışanları arasında kaosa neden olacaktır. Dışardan alınacak personellerin hem teorikle hem de pratik bilgilere sahip zabıt kâtiplerinin önüne biranda geçirilmesi devlet memurlunun olmazsa olmazlarından kariyer ve liyakat sistemi ile bağdaşmamaktadır.

Sonuç olarak; Yargı Reformu Stratejisi Taslağında düzeltme yapılarak Adliye Yazı İşleri Müdürlüğüne hukuk eğitimi almış avukat ya da diğer kurumlardan atanmayı sağlayacak düzenlemenin iptal edilmesini talep ediyoruz. Zabıt Kâtiplerinin haklarının korunması için burada bulunan tüm basın mensubu arkadaşlarımıza TÜRK-BÜRO-SEN temsilci ve üyelerine Memur-Sen il başkanı ve üyelerine Adalet-Sen il Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

11 Haz 2019 - 14:00 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.