Acil Çağrılar Tek Merkezden Yönetilecek

İçişleri Bakanlığı'nın Şanlıurfa'da hayata geçirdiği Acil Çağrı merkezi inşaatı tamamlandı. 4 kurumun Acil çağrılarının cevaplanacağı

İçişleri Bakanlığının Şanlıurfa’da hayata geçirdiği 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatı tamamlandı.
Karaköprü İlçesinde yapımı tamamlanan merkezde, Sağlık, Polis, Jandarma ve İtfaiye birimine gelen telefonlar tek çatı altında toplanacak.
Merkezin alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla acil çağrılar tek merkezden kontrol edilecek ve ilgili birime yönlendirilecek.

6 milyon liraya mal olan 112 Acil Çağrı merkezi, Şanlıurfa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek. Binada incelemelerde bulunan Vali Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı Fatih Çelikkaya’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Acil çağrıların tek bir komuta merkezinden yönlendirileceğini ve İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanan kaynakla Şanlıurfa’ya modern bir komuta merkezi kurulduğunu ifade eden Vali Tuna,

“Polis, jandarma, itfaiye ve sağlık gibi tüm acil durum çağrıları buradan yönlendirilecektir. Kriz durumlarında ise burası kriz yönetim merkezi olarak görev yapacak. Aynı zamanda mobese sistemleriyle uyumlu olarak güvenlik odaklı bir merkez olacak dedi

26 Nis 2017 - 17:26 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.