23 Nisan Şanlıurfa'da Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa'da da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Şanlıurfa'da Coşkuyla Kutlandı
Video için play'e tıklayın

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99’ncu yıl dönümü Şanlıurfa’da çeşitlik etkinlik ve organizasyonlarla kutlandı. İlk olarak sabah saatlerinde Osmanbey Asri Mezarlığında çelenk bırakma merasimi ile başladı. Ardından 11 Nisan Stadyumunda devam etti. Programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Sabri Kirişçi , AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Milli eğitim personeli, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Program Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve günün anlam ve önemini belirten protokol yapıldı.

Düşmanlar cennet vatanımıza gözlerimi dikmiş’

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, “Bundan 99 yıl önce, düşmanlar cennet vatanımıza gözlerimi dikmiş, memleketimizin her köşesini, türlü tehditler ile işgal edilmiş durumdaydı. Ezelden beridir hür yaşamış olan aziz milletimizin, ebediyete kadar hür yaşama arzusu ve milletimizin doğasında var olan yüksek faziletleri, savaş meydanında tezahüre, Çanakkale’de, Yemene, Sarıkamış’a kadar birçok cephede eşi benzeri görülmemiş, nice kahramanlık destanların yazılmasına vesile olmuştur. Şehit onbaşıdan, şerife bacıya 15’lilerden, 12’lere tarihimiz savaş meydanlarında temayül etmiş daha nice vatan kahramanların gurur verici mücadeleleri ile doludur.” Dedi.

‘Çocuklar yolu ile bugüne evrensel bir mesaj yüklenmiştir’

“Milletimizin bağımsızlığını yine millerimizin azim ve kararlığı kurtaracaktır. Şiarı ile yakılan bağımsızlık ateşi, Anadolu’nun dört bir yanını sarmış ve 23 Nisan 1920 büyük mücadelelerle alınan İstidlal ve İstikbal mücadelesi büyük zaferle taçlandırılmıştır. 23 Nisan ülkemizin milli egemenliğini ve bağımsızlık mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından biri olmanın yanında çocuklara armağan edilmesiyle bugüne evrensel bir anlam yüklenmiş, dostluk ve barış ikliminin tüm dünyaya çocuk masumiyeti ile yayılmayı arzulamıştır. Geçmiş ile gelecek arasında sağlam bir köprü kurulması için, egemenlik kavramı çocuk masumiyeti ile buluşturulmuştur. Çünkü dünyanın en temiz duyguları çocuklara aittir.” Diye konuştu.

“Sevinç ve gururla kutladığımız, 23 Nisanın çocuklara armağan edilmesi, Mustafa Kemal’in Türkiye’nin geleceği olan güvenini, umudu ve inancı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincimizi tüm dünya ile paylaştığımız, dostluk kardeşlik ve barış mesajlarının çocuklar aracılığı ile verildiğine özel bayramlarımızdandır. şeklinde konuştu.

Geçit törenin ardından yapılan gösterilerin ardından program sone erdi.

23 Nis 2019 - 10:51 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.