2. Başkan Kara’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Şanlıurfa Demokrat Parti Şanlıurfa İl 2. Başkanı Necmettin Kara10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada 10

ŞanlıurfaDemokrat Parti Şanlıurfa İl 2. Başkanı Necmettin Kara,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ocak 1961'de gazetecilerin durumlarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Bayramının, günümüzde Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını belirtti.

Kara “Sosyal olaylar aynı zamanda tarihsel olaylardır. Olaylar tarih süreci içerisinde devamlılık gösterir. Gazeteler de bugünün ve geçmişin anlaşılmasında önemli bir işlevi tarih boyunca sürdürmüş, günümüzde de bu görevini yerine getirmeye devam etmektedir.
‘’Günümüz haberciliği her zamankinden daha fazla beceriyi, ufuk genişliğini ve ağır sorumluluğu gerektiriyor.’’Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatmak için günün 24 saatinde haber peşinde koşarak, kamu ile vatandaş arasında köprü görevi yürütmekte, vatandaşın istek ve arzularının kamuya, kamu hizmetlerinin de vatandaşa yansıtılmasına aracı olarak, zor şartlarda görevlerini yerine getirmektedir. Memleketin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olan, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha hızlı şekilde çalışmasına yön veren gazetecilerimizin yorum ve görüşleri ülkemizin gelişmesi açısından son derece önemlidir.
Ülkemizde şartlar ne olursa olsun fedakârca görev yapan basın çalışanlarıdır. Basın mensuplarımızın sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri şartlara ve çalışma ortamlarına kavuşturulması, şüphesiz basınımızı daha da güçlü kılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, özveriyle görevini yerine getiren, yerel gazete, televizyon ve radyolarımızda çalışan tüm gazetecilerimizin, ulusal haber ajans temsilcilerinin ve internet medya çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor ve basın emekçilerine zor olan işlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”

09 Oca 2019 - 14:09 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.