11 Nisan Külliyesi'ndeki Çalışmalar Devam Ediyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmanlı Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılan 11 Nisan Külliye'sinin çalışmaları devam ediyor.

11 Nisan Külliyesi'ndeki Çalışmalar Devam Ediyor
İsg uzmanı
Video için play'e tıklayın

İçerisinde İslami İlimler ve Bilimler Araştırma Merkezi'nin de bulunacağı külliye 6 bin 360 metrekareden oluşurken Osmanlı - Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılıyor. Ayrıca Cami içerisinde namazgah,mahfil katı, avlu, çok amaçlı seminer salonu, Kur'an Kursları , taziye evleri, Diyanet yayın evi ile kütüphanesi, Diyanet işleri büroları, derslikler ve eğitim odaları bulunmaktadır.

Sürdürülen çalışmaları yerinde incelemede bulunan Başkan Nihat Çiftçi, "Kapalı sosyal alanlar ve İslami İlimler ve Bilimler Araştırma Merkezi şeklinde kullanılabilecek alanlardan oluşan Külliye'de gerek avlu itibariyle gerek kapasite itibariyle bölgenin yükünü alabilecek ibadetin güzel bir şekilde sağlayabileceği bir alan oluyor. Hassas işler biraz zaman gerektiriyor. İşler program çerçevesinde yürüyor"

''Şanlıurfa'ya Hizmet Etmek Bizim İçin İbadettir''

Külliyenin Şanlıurfa için önemli bir proje olduğunu belirten Başkan Çiftçi, "İnşallah hedefimiz 11 Nisan Külliyesi'ni Şanlıurfa’mıza kazandırıp, açılışını gerçekleştirmek ibadete açmak aynı şekilde alttaki kapalı alanları da araştırmaya, okumaya, bilime irfana bir yuva olarak açıp hizmete koymaktır. Allah’a şükürler olsun yerli yerinde bir çalışma var. Şanlıurfa’da önemli projeler, önemli eserler yapılıyor. 11 Nisan Külliyesi de bu eserlerden bir tanesidir. Projelerimizle şehri topyekûn bir kalkınma programı dahilinde yürütüyoruz. Köprülü kavşaklar, parklar açılıyor. Bir tarafta ibadet alanı yapılırken öbür tarafta bir ulaşım projesi ve altyapı projesi yapılıyor. Şanlıurfa dinamik bir şehir. Şanlıurfa’ya hizmet etmek bir ibadettir diyoruz ve emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

12 Kas 2018 - 16:24 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.