Havuz suyuna dikkat

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Talha Özdemir Yeterli Olarak Temizlenmeyen Havuz Suyunun Göz Sağlığı Açısından Tehdit Oluşturabiliceğini Söyledi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Talha Özdemir, yeterli olarak temizlenmeyen havuz suyunun göz sağlığı açısından tehdit oluşturabileceğine dikkat çekti.

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Talha Özdemir, yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte serinlemek isteyenlerin adresi havuzlar olduğunu söyledi. Site ya da işletmelerin havuzlarına girecek olanların mutlaka temizliğine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, “Toplu olarak kullanılan havuzların temizliği iyi yapılmıyorsa, bakteri, virüs ve parazit gibi mikroplar barındırabilir. Havuza girenler öncesinde duş almıyorsa günün teri, makyajı gibi her türlü kimyasallar bu havuz suyuna karışabilir. Çoğalan bu mikroplar göz dokularına yerleşerek sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Özellikle alerjisi olanlar çok dikkat etmesi gerekiyor, hatta havuza girmemesi gerekiyor. Havuz sonrası ise mutlaka duş alın” dedi.

“Mutlaka doktora başvurun”

Çoğunlukla klor ya da diğer dezenfektanların gözde oluşturduğu alerjik reaksiyonlar kaynaklı gelişen kırmızı göz sendromu ve havuz konjonktiviti denilen mikroorganizmalara bağlı infeksiyöz göz nezlesi gibi görme engeli oluşturacak kadar ağır göz hastalıklarına neden olabildiğini kaydeden Özdemir, “Bunun için yeterince temizlenmiş ve bilindik yerlerdeki havuzların tercih edilmesi gerekmektedir. Gözünüzle ilgili eğer bir sorun yaşıyorsanız, gözünüzü ellemeden ve kulaktan dolma bilgiler ile tedavi uygulamadan mutlaka bir uzman doktora görünmeniz önemlidir" diye konuştu.

#

14 Haz 2019 - 15:04 Samsun- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.