Zeytin Çekirdeği Yemenin Faydaları

Sofralarının baş tacı siyah ve yeşil zeytini sadece kahvaltıda tüketmiyoruz. Zeytin kozmetikten ilaç sanayiye kadar çok geniş bir kullanım alanı var.

Sabunlarıyla, hem cildimizi hem de saçımızı koruyor.

Dr. Fevzi Özgönül zeytin çekirdeği ile ilgili, “Nasıl badem, ceviz ve fındığı yiyor ve güçleniyorsak zeytinin çekirdeğini de yutarak mide yanmalarınızı azaltın, bağırsaklarınızı güçlendirip kabızlığınızı ortadan kaldırın." diyor.

Dr. Fevzi Özgönül, zeytin çekirdeği ile ilgili şunları söyledi:

Zeytinin çekirdeği yapısı bol selüloz içerdiği için serttir, çiğneyerek yenmez.

Ancak bu selülözik madde, sindirim enzimleri ve mide asidini kolaylıkla eriterek içerdiği değerli ve zeytin ağacının gücünü barındıran özünü ortaya çıkarabilir.

Çekirdekte olan bu öz, mide yanması olan kişilerde mide iç yüzeyini güçlendirerek yanmaları azaltır.

Bağırsağın güçlenmesini sağlayarak, kabızlık problemine yardımcı olur.

Birçok araştırmalarda zeytin çekirdeğinin sindirim sistemi konulu birçok rahatsızlığı giderdiği tespit edilmiş.

Sabah kahvaltı sırasında yutulan 1-2 adet zeytin çekirdeği, selülozu eriten enzim aktivasyonunu sağlayarak sindirim sistemini güçlendirecek.

Böylece selüloz içeren birçok yiyeceğin de sindirimi kolaylaşacak.

Zeytin çekirdeğinin selülozik yapısını tamamıyla eriten enzimlerimiz ve mide asidimiz sayesinde zeytin çekirdeğini yuttuğunuz da korkmayın.

Bağırsaklarınız tıkanmaz, zeytin çekirdeğinin sivri uçları da size zarar vermez.

Zeytin çekirdeği yutulması nedeniyle zarar görülen tıbbı bir araştırmaya daha önce rastlanılmadı.

Dr. Fevzi Özgönül, kendisinin yaklaşık 3 aydır haftada 3-4 gün 2-3 zeytin çekirdeği yuttuğunu ve tüm çekirdeklerin sindirim sisteminde eridğini hissettiğini ifade etti.

Zeytin çekirdeğinin kabızlıkta faydalı olan kısmı, yoğun selülozik yapısıdır.

Bu yoğun odunsu selülozik yapısindirim sisteminin güçlenmesini sağlar.

Sindirim sistemi bu selülozik yapıyı eritebilmek için enzim sistemini güçlendirmek zorunda kalacaktır.

Bu enzim aktivitesi sayesinde yediğimiz gıdalar daha iyi sindirilir böylece gaz, şişkinlik, spazm gibi sindirim problemlerinden kurtuluruz.

Sindirim güçlenince bağırsak iç yüzeyindeki mikrobiyata da güçlenir, böylece kabızlık şikayetinden kalıcı olarak kurtulunabilir.

#

16 Haz 2017 - 09:47 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.