Tatlı Tutkunları Dikkat!

Tek bir dilim baklavanın 200 bir kase sütlacın 285 bir tane Kemalpaşa'nın 120 küçük bir parça çikolatanın ise 54 kalori olduğunu bilin; ona

Bayramların vazgeçilmez geleneği olan tatlılar hem kan şekeri dengesini bozuyor, hem de kilo aldırıyor. 30 günlük orucun ardından tatlılara yüklenmek diyabet, kalpdamar ve ülser gibi mide hastalıkları olanların yanı sıra herhangi bir sağlık sorunu bulunmayanların da tadını kaçırıyor. "Hiç mi tatlı yemeyeceğiz?" diyenlere, uzman diyetisyen Müge Özyurt Şafak, şöyle sesleniyor:

ŞEKERPARE

YERİNE DONDURMA YİYİN
"Tabii ki tatlı yenebilir. Ancak; baklava, şekerpare, kadayıf gibi tatlıların un-şekeryağdan yapıldığını ve birer kalori bombası olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bunların yerine sütlaç, muhallebi, dondurma gibi sütlü tatlıları veya az şekerli meyve tatlılarını tercih edin. Fazla çikolata, şeker ve tatlı tüketimi kan şekerinizde çıkış ve inişlere neden olur. Bu durum sizi daha çok yeme isteğine yönlendirir ve 'Yedikçe yiyesim geliyor' dediğimiz kısır döngüye girersiniz. Fazla tatlı tüketimi insülin hormonunun salınımını arttırır ve yağlanmaya neden olur. Yani kilo alımı, şişmanlık kaçınılmaz hale gelir." 'Hay ır' demeyi deneyin Genel olarak yemeyi, yedirmeyi seven bir toplumuz. Haliyle bayram ziyaretlerindeki ikramları geri çevirmeniz de zor olacaktır. Buna 'hayır' diyebilmenin en kolay yolu ziyaret öncesi mutlaka bir ara öğün yapmaktır. Evden çıkmadan önce yiyeceğiniz 1 kase yoğurt veya 1 bardak süt ile 1 porsiyon meyve ya da 1 avuç çiğ badem/ fındık gibi ufak bir ara öğün ziyaretlerde açlığınızı kontrol etmenizi kolaylaştırır, ve gereksiz kalori alımınızı engeller
.

24 Haz 2017 - 11:31 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.