Suriyeli Mülteci Doktorlara Sertifika

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesi yöneticisi Mülteci Doktorlara sertifika verildiğini açıkladı

Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesi yöneticisi ( Başhekim ) şunları söyledi. 15 Ocak 2016 Tarihinde resmi gazetede yayınlanan 29594 sayılı gecici koruma sağlayan yabancıların çalışma izinlerinin yönetme kapsamında Suriyeli sığınmacıların sağlık hizmetlerinin yürütülmesi bakımından,Suriye’de eğitim görmüş Suriyeli hekimlerden uzman olduklarını belgelemiş doktorların uzmanlık alanlarına ilişkin 6 haftalık eğitime alınmaları ve akabinde ilgili yerleşim alanlarında hizmet vermeleri kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda Bursa, İstanbul, Adana, Gaziantep, Mersin ve Şanlıurfa’da da sağlık bilimleri üniversitesi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesi olarak bize görev verilmiş olup,bu verilen eğitimi ilk tamamlayan hastane Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesi olmup Suriyeli doktorlara Türkiye’de görev yapabilmeleri için sertifikaları bugün Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesi yöneticisi ( başhekimi ) tarafından kursu veren branş doktorlarıyla birlikte verilmiştir. Suriyeli doktorlar ise yapmış oldukları açıklamalarında, Türkiye’ye her alanda ve her şartta bizlere Suriye’lilere göstermiş oldukları yardımlardan dolayı teşekkür ettiklerini belirtiler.

28 Tem 2017 - 15:42 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.