Şeker, Kanser Hücrelerine Enerji Veriyor!

Yapılan yeni bir araştırma şekerin kanser hücrelerine enerji verdiğini ortaya koydu.

Yapılan yeni bir araştırma, şekerin kanser hücrelerine enerji verdiğini ortaya koydu.

Daily Mail'de yer alan habere göre; kanser hücresi, glikozu kullanarak, enerji alıyor, mutasyona uğruyor ve vücuda yayılmaya başlıyor. Bilim insanlarına göre; bulgular çok endişe verici çünkü şekere bağımlı durumdayız.

Araştırmaya göre; şeker açısından zengin bir diyet, kanserin çeşitli formlarını körüklüyor. Önceki çalışmalar, şekerin kanser hücrelerini beslediğine yönelikti ancak şimdi ise bilim insanları tatlıya daha fazla düşkün olanlarda daha sık görülen bir kanser türü (baş ve boyun, yemek borusu ve rahimde görülen) olduğuna dikkat çekti.Texas Üniversitesi'nden uzmanlarına çalışmasına göre; skuamöz hücreli karsinom (yassı hücreli karsinom bir kanser çeşidi olan karsinomun alttipleri olup birçok organdan köken alabilir) büyümek için şekere daha bağımlı.

29 May 2017 - 21:00 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.