Şanlıurfa’da Kanser Ameliyatı Yapılıyor

Ölümcül bir hastalık olarak bilinen kanser hastalığı Türkiye'de sayılı hastanelerde yapılmaktadır. Şanlıurfa'da da Kanser ameliyatı yapıldığını

Şanlıurfa’da Kanser Ameliyatı Yapılıyor
erhan
Video için play'e tıklayın

Kanser ameliyatı çok riskli ve zor bir ameliyat olduğu için birçok hastanede yapılamamaktadır. Şanlıurfa’da Mehmet Akif Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kanser Ameliyatı yapılmakta. Fakat birçok hasta bundan haberdar değil veya hastalar güvenmediği için ameliyatları, Adana, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde yapmak için gitmek zorunda kalıyor. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında Genel Cerrahı Uzmanı olan Mehmet Ali Gök bu konuda Urfanatik’e konuştu.

GÖK: ‘BÜTÜN BÜYÜKŞEHİRLERLE YARIŞACAK SEVİYEYE GELDİK’

Şanlıurfa’nın sağlık ve diğer sektörlerde diğer bütün Büyükşehirlerle yarışacak düzeyde olduğunu vurgulayan Gök: “Biz Urfa’da artık sağlık sektöründe de diğer sektörlerde de bütün büyükşehirlerle yarışacak seviyeye geldik. Bunda kimsenin bir tereddüt olmasın. İnsanların alışkanlık düzeyi var, şöyle bir düşünce tarzları var acaba; Urfa diğer Büyükşehirlere göre geri kalmış benim başıma büyük bir kanser hastalığı geldiği zaman başka bir şehre gidersem benim tedavim daha iyi olur mu? Diye düşünüyor. Ama biz bunu kesinlikle söyleye biliriz artık Urfa’nın bir Ankara’dan bir İstanbul’dan bir farkı yok. Hastalar Urfa’dan çıkıp gittikleri zaman Ankara’ya İstanbul’a ya da yurt dışına orada çok ciddi sosyal etkenler yaşıyorlar. Yatma yerlerinde problem yaşıyorlar, doktorla irtibat kurma konusunda problem yaşıyorlar, sağlık hizmetlerine erişim konusunda sıkıntı yaşıyorlar bir de yöresel olarak bazı problemleri olduğu için doktorlarla iletişimde sıkıntı yaşıyorlar. Biz Urfa’da bütün hastalara hizmet verdiğimiz gibi onlara sosyal açıdan da destek olabiliyoruz, kültürel açıdan destek olabiliyoruz.” diye konuştu.

‘ŞANLIURFALILAR, KESİNLİKLE TEREDDÜT ETMESİN’

Kanser ameliyatları konusunda yeterli donanıma sahip olduğunu anlatan Gök Şanlıurfalı vatandaşların tereddüt etmeden ameliyat olması gerektiğini söyledi Gök: “Bu işin sosyal kısmı, işin bilimsel yönüne baktığımız zaman, artık Urfa’da il dışında yurt dışında aldığınız eğitimin aynısını alabiliyorsunuz. Hem aynı kalite, hem de erişme noktasında daha kolay erişe biliyorsunuz. Şanlıurfa’da bütün kanser ameliyatları profesyonel bir şekilde yapılabiliyor. Bu konuda iyi Cerrahlarımız var, teknik alt yapımız çok iyi, ameliyat sonrası onkolojik, kemoterapi, radyoterapi konusunda çok iyi. Sağlık konusunda ki hizmetleri onların ayaklarına götüre biliyoruz Şanlıurfalı hemşerilerimiz kesinlikle tereddüt etmesin” dedi.

‘URFA’DA DA OLSANIZ İSTANBUL’DA DA OLSANIZ AYNI OLACAKTIR’

Ülkenin ve yurt dışında birçok yerde görev yaptığını aktaran Gök her yerde ameliyatların aynı olacağını belirtikten sonra şunları söyledi, Gök:“Ben 6 aydır buradayım neredeyse her gün kanser vakası alıyorum ve bu kanser vakalarının nerdeyse çoğu eve şifa ile gidebiliyor. Biz bu ameliyatları il dışında da yaptığımız zaman yurt dışında da yaptığımız zaman aynı sonuçlara ulaşıyoruz. Bu ameliyat sonucu Urfa’da da olsanız İstanbul’da da olsanız aynı olacaktır”

‘BİZİM ÇOK İYİ BİR EKİBİMİZ VAR’

Yıllık olarak Şanlıurfa’da ortalama 300 tane kanser ameliyatı aldıklarını belirten Gök: “Urfa halkına şunu söylüyorum. Biz yeni bir hastane ve oluşum içerisindeyiz, bizim Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlı Haliliye Devlet Hastanesi var biz burada çok ciddi onkoloji hastaları alıyoruz. Onkoloji hastaların başından beri tedavi ve tedavi sonrası bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz bu konuda emin olduklarını his etsinler. Bizim çok iyi bir ekibimiz var burada güvenle ameliyatlarını olabilirler bunun için başka kapılara gitmelerine gerek yok” ifadelerini kulandı.

19 Nis 2017 - 13:58 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.