Şanlıurfa'da Havalar Daha Çok Isınacak!

Şanlıurfa'da havalar ısınmaya devam ediyor ısınan hava ile birlikte ani bayılmalar ve hastalıklar yaşanabilir.

Şanlıurfa'da gün geçtikçe ısınan havalar ile birlikte sağlık sorunlarıda beraberinde geliyor. Ramazan ayında olmamız sebebi ile de vücut direncinin düşmesi beraberinde hastalıkları getiriyor. Su kaybı ve aşırı sıcaklar bu döngüye eklendiği zaman bazı kişilerde ani bayılma vakaları görüldü. Şanlıurfa'nın ne kadar sıcak olduğunu Şanlıurfa'lılar bilir ve bu sıcaklıkda iş bile yapılamayacak durumu gelindiğinin farkına varılır. Genellikle iftardan sonra çalışmaya gayret gösteren Şanlıurfa'lı vatandaşlar havaların daha çok sıcak olacağını zaten biliyor.

Her Yıl Bu Sıcaklık Yaşanıyor

Şanlıurfa'da yaz bir başkadır, sokaklarda kimse kalmaz, caddeler boşalır ama Şanlıurfa'nın bu sıcağı sayesinde kemikler gelişir doğa kendi ihtiyacını giderir. Şanlıurfa'da yaz mevsiminin aşırı sıcak olması balkon ve dam kültürünü de arttırmakta, sık sık yaz mevsiminde haberlerimize konu edindiğimiz damdan düşme vakaları ve sulama kanallarında boğulma vakaları için vatandaşların tedbirli olması gerekmekte. Özellikle boğulma vakaları için vatandaşların bilinçli ve bilgili olması gerekiyor, otuz dakika serinlik için koca bir ömürü heba etmeyelim.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerinden aldığımız bilgilere göre Şanlıurfa'da sıcaklıklar kendisini bu şekilde hissettirecek.

01 Haz 2017 - 12:35 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.