Şanlıurfa'da Üç Büyük Kalp Operasyonunun Yapıldığı Hasta Sağlığına Kavuştu

Şanlıurfa'dakalp hastası bir kadın alındığı ameliyatta 3 büyük operasyon sonucu yeniden sağlığına kavuştu.

ŞanlıurfaKamuHastaneleri BirliğiGenelSekreterliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa aynı hastaya

üç

büyükkalpameliyatı aynı anda yapıldı. Ameliyatı gerçekleştiren, Op. Dr. Ziya Bağış, "Kalpten çıkan ana atar damarın genişlemesi olarak tanımlanan asendan aort anevrizması özellikle genç yaş kadınlarda çok nadir görülen bir durum olmasına rağmen hastamızda anevrizma ile beraber aort kapakta ileri derecede yetmezlik vardı. Anevrizmaların 6 santim genişlikten daha büyük olanlarına çok daha nadir rastlanmakta ve daha yüksek ölüm riski taşımaktadır. Ameliyat ile hastamızın 8.3 santim ilk dev anevrizma olarak da tabir edilen boyuttaki ana atar damarı ve ileri yetmezlikli kapağını değiştirdik. Ayrıca kalbi besleyen damarlara da by pass yaptık. Üç büyük kalp ameliyatının aynı seansta yapıldığı bir prosedür olarak tanımlanabilen Benthall de Bono ameliyatını ilimizde yapıyor olmaktan mutluyuz. Hastamızı şifa ile taburcu ettik. Bu ve benzeri ameliyatların yapılabilmesi için donanımlı ameliyathane, yoğun bakım, servis şartları ile deneyimli ve özverili bir ekibin birlikteliği gerekmektedir. Eğitim ve Araştırma Hastanemiz tüm bu sayılanları fazlası ile bünyesinde barındırmaktadır. Bu durum ilimizde ve çevre illerde yaşayan insanlarımız için çok büyük şanstır" dedi.

Ameliyatla sağlığına kavuşan hasta, daha sonra taburcu edildi

15 Mar 2017 - 11:57 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.