Şanlıurfa'da 1 Oda Bin Dua Kampanyası

Şanlıurfa'da başlatılan '1 Oda Bin Dua Kampanyası” kapsamında Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından onarımı yapılan eski servisin

Şanlıurfa'da 1 Oda Bin Dua Kampanyası
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşen “1 Oda Bin Dua” kampanyası tanıtım toplantısına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Cihan Ekmen, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İ. Halil Keşküş, Belediye Başkanları, STK Başkanları ve Kamu Kurum Müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan “1 Oda Bin Dua Kampanyası” nın açılış konuşmasını Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Cihan Ekmen, yaparak katılımcılara Şanlıurfa’da Sağlık alanında yapılan yatırım ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Cihan Ekmen; “ Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2004 yılında hizmet vermeye başlamıştır. 44.467 m2 kapalı alan, 9318 m2 toplam alana sahiptir. Yıllık ortalama poliklinik sayısı 1.600.000’dir. Tescilli yatak sayısı 529 olan hastanemizde, 18 klinikte toplam 240 oda bulunmaktadır dedi.

“Bir oda, bin dua” Kampanyası hakkında bilgi veren Genel Sekreter Ekmen; “Plastik Cerrahi Servisi olarak kullanılan klinik örnek olarak seçilmiştir. Bu serviste bulunan 5 adet 3 yataklı oda ve 5 adet 2 yataklı odalarda revizyona gidilmiştir. Aynı zamanda serviste bulunan; doktor odası, hemşire dinlenme odası, tedavi odaları, ilaç hazırlama odaları ve depo gibi alanlar ile klinik koridorları da dahil edilmiştir. 3 yataklı ve toplam alanı 19 m2 olan hasta odalarında tedavi zorluğu yaşanmakta ve 3 yataklı olan bu odalar 2 yatağa düşürülmektedir. 2 yataklı ve toplam alanı 12 m2 olan hasta odaları ise 1 yataklı olarak planlanmıştır.

Hastanemizin odalarında bulunan alüminyum pencereler, işlevselliğini yitirmiş ve hava kaçırmaktadır. Bu sebeple revize edilen odalarda pencereler PVC olarak değiştirilmiştir. Hasta odalarının 80 cm olan kapı genişliği imkânlar ölçüsünde 110 cm çıkarılmış ve kapılar genişletilmiştir. Hastaların sedyeleri ile transferi sağlanabilir hale getirilmiştir.

Tüm servisin zemin döşemesi değiştirilmiş, servis duvarları boyatılarak tutunma barları ile hastalara serviste yürüme destek sistemi sağlanmıştır. Hasta odalarında duvar kâğıdı kullanımı ve alçıpan tavan uygulaması ile odalar otel konforuna kavuşturulmuştur. Hasta odalarında bulunan banyo ve tuvalet kolay ve kullanılabilir olarak tasarlanarak; gömme rezervuarlı klozet yanına ve duş alanına tutunma barları ilave edilmiş, engelli lavabosu ile engelli aynası takılarak hastaların tekerlekli sandalyede dahi sorunsuz olarak kendiişlerini görebilmeleri sağlanmıştır” diye konuştu.

İLK DESTEĞİ VALİ TUNA VERDİ VE ÇAĞRIDA BULUNDU


“1 Oda Bin Dua kampanyası”nda büyük emeği olan ve örnek teşkil eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, burada yaptığı açıklamada Önemli olan hastaları hasta olduktan sonra bakmaktan ziyade birinci hedef insanların hasta olmasını önlemek ve hastalanmamaları için gerekli bilgi ve çalışmayı yapmaktır” diyerek çağrıda bulundu.
Vali Tuna; “ Bugün güzel bir vesile için burada bulunuyoruz. Şanlıurfa’ya Devletimiz, Hükümetimiz gerçekten büyük yatırımlar yapıyor Sağlık alanında. Hizmette sınır yok tabi ki, alt yapı olarak, fiziki olarak, Binalar olarak iyi bir noktadayız. İnşallah sağlık personeli olarak ta açığımızı kısa zamanda. Şanlıurfa insanına daha kaliteli hizmet sunmak noktasında daha iyi bir noktaya gelmeyi ümit ediyoruz, önümüzdeki dönemde bunu hep birlikte göreceğiz. Bir Oda Bin Dua kampanyası özellikle Mehmet Akif İnan Hastanesi gibi belli bir ömrü tamamlamış, yenilenmeye ihtiyacı olan, daha fazla kalite hizmet sunulması arzu edilen belli servislerde özellikle bu projeyi hayata geçirmemiz lazım. Ben bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sağduyulu hayırseverlerimizi de çağrıda bulunmuyorum” dedi.

REVİZYONU SAĞLANAN MALZEMELER İSE ŞÖYLE YER ALDI


27adet pvc pencere, 5 adet pvc balkon kapı, 550m2 duvar boyası, 300m2 tavan boyası, 28 adet oda kapı kanadı, 28 adet demir kapı kasası, 13 adet musluk, 11 adet klozet, 11 adet duş jeti, 12 krom sabunluk, 12 adet tuvalet kâğıtlığı, 12 krom peçetelik, 22adet krom tutunma barı 60cm. 11 adet duş oturağı, 11adet özürlü lavabo ve aynası, Metal Tavan Uygulaması Koridor 150m2, 105paket yapıştırıcı, 265m2 seramik, 16 adet mobilya hasta başı ünitesi, 14adet klima kabini, 11hasta dolabı, 2 Hilton lavabo dolabı, 13adet TV ünitesi, 1 adet banko, 1adet elektrik panosu gizleme dolabı, 1adet dosya dolabı, 2adet ilaç hazırlama dolabı, Pvc Zemin 500m2, Duvar Kâğıdı 800m2, Fotoselli Kapı 1 adet, Alçıpan 650m2, Ayna 11adet.



16 Oca 2017 - 17:18 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.