Sağlıkta Atama Bekleyenlere Müjde!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan 2018 yılında 27 bin ebe hemşire ve sağlık personeli 19 bin işçi yaklaşık 10 bin civarında da doktor alınacağını

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Yaşar Tüzün başkanlığında toplandı. Meclis'te konuşan Sağlık Bakanı Demircan, Türkiye'nin, sağlık alanında ambulans hizmetleri açısından dünya ölçeğinde en ön sıralarda yer alan ülkelerden biri olduğunu belirtti. Demircan, "Kara ambulansımız 2002'de 500 civarında iken, şimdi 5 binin üzerinde kara ambulansımız var. Öbür taraftan hava ambulanslarımız, uçak ambulansımız, deniz ambulansımız var. Yine ambulansla yaralılara ulaşma noktasında da şehir merkezleri ve şehir dışı ulaşım açısından dünya ortalamasının iyi yerindeyiz." açıklamasında bulundu.

Ambulans merkezlerinin ve 112 Acil merkezlerinin nüfusa ve ulaşıma göre değerlendirildiğini ve yenileştirildiğini aktaran Demircan, "Türkiye ambulans hizmetleri açısından gerçekten yüz güldüren bir noktada." ifadesini kullandı.

Demircan, diyaliz cihazlarını ve donanımları yerleşimlerdeki nüfusa ve talebe göre değerlendiklerini ifade ederek, Haymana'daki sorunu çözeceğini kaydetti.

Güvenlik soruşturmalarının, yasa ve KHK'ler gereği yerine getirilen bir zorunluluk olduğunu hatırlatan Demircan, güvenlik soruşturması sonuçlanan sağlık çalışanlarının atamalarının gerçekleştirildiğini aktardı.

Sağlık Bakanı Demircan, şu bilgileri verdi: "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz. 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak."

TTB'nin, tabipleri temsilen anayasa ve kanunlar çerçevesinde kurulmuş bir kurum olduğunu ifade eden Demircan, Türkiye'deki tabiplerin sorunlarını gündeme getirmek, sağlıkla ilgili sorunları çözmek için çalışmanın birliğin görevleri arasında bulunduğunu anımsattı. Demircan, "Tabipler Birliğinin, son dönemde Türkiye'nin, milletin değerlerine ters açıklamaları nedeniyle şu anda yargıda devam eden bir süreç var. O süreç sonuçlanınca elbette ki yargı kararını verecektir." dedi.

VATAN GAZETESİ

07 Şub 2018 - 07:57 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.