Optisyenlik Öğrencileri ile Optisyenlik Sektörünü Kaynaştırma Toplantısı Düzenlendi

Optisyenlik ve sektörün nabzını konu alan toplantıda bir çok konuşmacının katılımı ile öğrenci ve katılımcılara bilgiler verildi.

Optisyenlik Öğrencileri ile Optisyenlik Sektörünü Kaynaştırma Toplantısı Düzenlendi
Video için play'e tıklayın

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan ÖZMUTLU, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gözlükçülerin,lens firmalarının ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen bilgi toplantısında hem katılımcılara hemde öğrencilere bilgiler verildi. Harran Üniversitesi Yenişehir Kampüsü Sağlık Meslek Yüksekokulu'ndagerçekleşen toplantıda bir birinden önemli isimler katılımcılara bilgiler verirken öte yandan da uyarılarda bulundu. Özellikle lens kullanımı hakkında verilen bilgilerde Şanlıurfa'nın sıcaklığı ele alındı. Şehrin sıcak olmasından dolayı lens kullanımında dikkat edilmesi gerektiğini belirten Alkon Kontakt Lens firmasının yetkili Gürkan Kaşka, lens kullanımındaki incelikleri ve püf noktaları ele aldı.

Ramazan ÖZMUTLU tarafından 5193 sayılı Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Kanun ve Yönetmelik hakkında ve 2018 SGK Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzeme Sözleşme maddeleri ilgili Optisyenlerin görev ve sorumlulukları, mesul müdür olarak çalışacak Meslektaşlarımızın dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgiler aktarıldı.Toplantıda sivil toplum kuruluşlarının görev ve sorumlulukları, derneğin seçimler sonrası yeni yönetim kurulunun çalışma şekli, derneğin üyesi olduğu Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu ve Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu yeni yapılanması çalışmaları hakkında akademisyenlerle bilgi paylaşımı yapıldı.

Optisyenlik programında teorik ve pratik eğitim de yaşanan sorunlar, kamuda istihdam, yatay geçiş ile okula giden öğrenciler de yaşanan sorunlar, öğrencilerin staj programları, mevzuatın gözlükçülere verdiği görev ve sorumluluklar hakkında, sahada uygulamalarda yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı katılımcıların yoğun katılım sağladı soru - cevap kısmı ile sona erdi.

13 Nis 2018 - 18:10 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.