Müjde! Emekli Cerrahlar Tekrardan Göreve Geliyor

Hastanelerde yoğunluğa çözüm arayan bakanlık hastaları aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerine dağıtacak formül için çalışıyor. Buna

Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki yoğunluğa çözüm arayışına devam ediyor. Bakanlık, aile sağlığı merkezlerine nöbet sistemi getirecek. Aile hekimleri belli aralıklarla zorunlu nöbet tutacak. Nöbet tutmak istemeyen aile hekimlerinin sözleşmeleri uzatılmayacak. Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberi...

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERINE

Hastanelerdeki yığılmayı azaltmaya çalışan Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinin gereksiz iş yüklerini hafifleterek, acillere giden yeşil alan hastalarını toplum sağlığı merkezlerine yönlendirecek. Aile hekimlerine mesai kaydırma yapılacak. Her gün bölgedeki belirli bir aile hekimi, bakanlık tarafından sağlanan sağlık uzmanı ile birlikte 23.00’e kadar hizmet verecek. Aile hekimleri nöbeti aile sağlık merkezlerinde değil, toplum sağlığı merkezlerinde tutacak. Merkezlerde temel laboratuvar hizmetleri, röntgen ve ultrason gibi destek ekipman da bulunacak. Bu sayede hem acillerdeki yoğunluğun azaltılması, hem de vatandaşın daha kolay ulaşım imkanı sağlamasının hedeflendiği belirtildi.

Hastalar aile hekimine gittiğinde sistemde görülecek. Aile hekiminin muayenesinden sonra eğitim ve araştırma hastanesi olmayan 2. basamakta yer alan sağlık kuruluşlarına giden hastalardan katkı payı alınmayacak. Bakanlık yetkilileri, aile hekimine giden hastalardan özel hastanelerde de katkı payı alınmamasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

HABERTÜRK

11 Nis 2018 - 08:17 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.