Minik Celal Yürümek İstiyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 40 günlükken geçirdiği havale (Yüksek ateş) rahatsızlığı sonrasında yürüme yeteneğini yitiren 7 yaşındaki

Henüz 40 günlükken geçirdiği havale (Yüksek ateş) nedeniyle beyninde hasar oluşan ve yürüyemeyen bedensel ve zihinsel engelli 7 yaşındaki Celal Doğan Kahraman’ın geçirdiği havale sonrası epilepsi nöbetleri başladı. İlerleyen nöbetler nedeniyle hayatına zor şartlar altında devam eden Celal Doğan’ın en büyük hayali ise yaşıtları gibi yürümek ve eğlenmek. Ceylanpınar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan gecekonduda zor şartlar altında yaşamını sürdüren Kahraman ailesi engelli çocukları için hayırseverlerden yardım eli bekliyor.

Oğlunun engelli olarak yaşamına devam etmesine gönlünün razı olmadığını ifade eden 5 çocuk babası İbrahim Halil Kahraman (42), “Oğlum Celal Doğan, henüz 40 günlük iken geçirmiş olduğu ateşli bir hastalık nedeniyle yürüyemez hale geldi. Doktorlar oğlumun epilepsi hastası olduğunu ve tam donanımlı bir hastanede tedavi olması gerektiğini söylediler. Zor imkanlar altında oğlumun ilk ameliyatını İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirdik. Oğlumun yürümesi için elimizden gelen çabayı gösterdik fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle oğlumuzun yürümesi için gerekli olan ikinci ameliyatı gerçekleştiremedik. Kendim günde 30 liraya inşaatlarda amelelik yaparak 6 nüfuslu ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Kazanmış olduğum bu parayla evimi mi geçindireyim, yoksa oğlumu mu tedavimi ettireyim. Oğlumun yürümesi için bu mübarek ayda hayırseverlerin yardımına ihtiyacım var” diye konuştu.

14 Haz 2017 - 13:18 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.