"Komşu tavsiyesi ile Antibiyotik Kullanılıyor"

Antibiyotik ilaçların reçetesiz alınmasının yasaklanmasının ardından ortaya korkutucu bilanço çıktı. Şanlıurfa Antibiyotik kullanımında ön sıralarda

"Komşu tavsiyesi ile Antibiyotik Kullanılıyor"
Boran
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa'da Antibiyotik kullanımın yüksek seviyede olduğunu belirten Şanlıurfa'nın tanınan Cerrahlarından Ahmet İnan, "vatandaşları uyararak keyfi Antibiyotik kullanmayın" dedi.

KOMŞU TAVSİYESİ İLE ANTİBİYOTİK KULLANILIYOR


Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Cerrahi Uzmanı Ahmet İnan “İlimizde Şanlıurfa’da bu oran giderek yükselmektedir hemen hemen bir eczana gidin her gelen reçetede mutlaka bir antibiyotik yazılı. Dolayısıyla buda ciddi anlamında insan sağlığında belki bugün değil ilerde ciddi bir tehlikeye sokmaktadır. Nasıl oluyor bu antibiyotik mikrop öldürme özeliğine sahiptir. Ancak vücudumuzda yarayışlı olan özelikle bağırsaklarımızda vücut sindirimi kolaylaştırılan enzimlerle birlikte çalışan bazı bakterilerde var. Bu bakteriler yok olmasına sebep oluyorlar ve bağırsak fularsanı bozuyor, bunun dışında yine daha önemli bir hadise bu antibiyotiklere karşı vücutta bir direnç oluşuyor. Yani diyelim basit girip enfeksiyonda hiç icap etmediği halde antibiyotik verildiği zaman ilerde oluşabilecek stafilokok enfeksiyonuna karşı vücut ona direnç gösteriyor, o mikrop o antibiyotiğe karşı direnç oluşturuyor ve iler ki zamanda gerçek bir anlamda üs solunum yolu enfeksiyonu bir panomun yani (akciğer)il tabı olduğu zaman dahi verdiğimiz bu antibiyotik etkisiz oluyor. Yani bir mühlet sonra elimizdeki bütün silahlar kaybolduğu zaman insanlar çok basit bir enfeksiyondan bile çok çok uzun süre yatabilirler hatta belki de hayatı tehlike geçirebilirler” dedi.

KOMŞU TAVSİYESİ İLE ANTİBİYOTİK ALINIYOR


Şanlıurfa’da Antibiyotik kullanımını doktor yerine komşulardan alındığının ve bunun çok yanlış olduğunun altını çizen Doktor Ahmet İnan; “ Bu ilaçları hele hele hekim değil de arkadaş, komşu, teyzenin tavsiyesi ile maalesef ilaç kullanılıyor ki bu çok çok büyük tehlike. Vücutta çok ciddi anlamda dirençler oluşuyor, bu direnç oluştuktan sonrada vereceğimiz başka bir ilaç başka bir silah kalmıyor. Bu nokta göz önüne alındığında mutlaka ve mutlaka hastanın mikrobuna karşı kültür yapılmasını kültür antibiyogram yapılmasını öneriyoruz. O kültür antibiyogramına karşı bağlı olarak ta uygun ilacı uygun dozda vermek lazım. Gerekmedikçe bir hastanın hiçbir hekimin antibiyotik yazmaması özellikle tavsiye edilmekte ama gerekliyse bir enfeksiyon söz konusu ise ve bu enfeksiyon o ilaca karşı direnç sağlanmamış ise rahatlıkla verilebilir” diye konuştu.

25 Oca 2017 - 12:35 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.