Kene Isırmasına Dikkat!

Şanlıurfa'da havaların ısınması ile birlikte sıcak havalarda görülmeye başlayan Keneler kendini göstermeye başladı.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (

KKKA

) hastalığının ilkbaharla birlikte görülmeye başlıyor. Piknikçiler başta olmak üzere, açık tarım alanlarında çalışan vatandaşları, hastalığa neden olan yerlerin başında gelmektedir. Merkezi yerlerde parklarda kendini gösteren keneler vatandaşların gelişi güzel parklara süzülmesi hastalığın riskini artıyor.

Türkiye'de 2016 yaklaşık 10 bin kişide Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakasının görüldü bu vakaların 471 tanesinin ölümlü sonuçlandı. Son yıllarda hastalığın görüldüğü alanın sürekli genişlediğini ve hemen hemen Türkiye'nin her bölgesinde vaka bildirimlerinin yapıldığını belirten uzmanlar, hayvancılık, toprak, ot çimen ile uğraşan veya bu alanlarda piknik yapan vatandaşları, kene yapışması halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları yönünde uyardı. Her kene ısırmasın da KKKA hastalığı olunacağı anlamına gelmeyeceğini, bu nedenle toplumda da bir panik havası oluşturmanın ve vatandaşı korkutmanın bir anlamının da olmadığını ifade eden uzmanlar, " Son yıllarda hastalığın görüldüğü alan sürekli genişlemekte, hemen hemen ülkemizin her bölgesinden vaka bildirimi yapılmaktadır.

İlkbaharla birlikte açık alanlarda çalışan Şanlıurfalı vatandaşların daha dikkatli olmasında fayda olacağını belirtmek isteriz.

14 Nis 2017 - 15:05 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.