Kalp Hastası, Takılan Şok Cihazla Hayata Döndü

Şuur kaybı ve kalbinin durması ile Harran Tıp hastanesine getirilen 23 yaşındaki hasta MRI ile uyumlu kalp içine şok veren cihaz ile sağlığına kavuştu.

Harran Üniversitesi Tıp FakültesiHastanesi kardiyoloji kliniğine iki ay önce getirilen Harran Üniversitesi öğrencisi Muhammet Şahin isimli hasta, başarılı elektrik şok uygulamasıyla hayata döndürüldü.
Yapılan değerlendirmede hastanın doğuştan kalbinin delik olması dikkate alınarak, kalbine

MRI

ile uyumlu ICD cihazı yerleştirdiklerini söyleyen Kardiyoloji bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, Kalbindeki delik nedeniyle ameliyat geçirmiş olan hastaya MR filmi çekilecek olması göz önünde bulundurularak normal bir kalp pili yerine MR uyumlu pil takılmasına karar verdiklerini söyledi.
Prof. Dr. Recep Demirbağ, Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Beşli ve Yrd. Doç. Dr. İ. Halil Altıparmak’tan oluşan ekip tarafından, hastaya pil ve kablolarının özel bir maddeyle kaplandığı yeni nesil MR uyumlu kalp pili takıldı.
MR uyumlu kalp pili takılması sonrası kontrole çağrılan hastanın şikâyetlerinin olmadığı, üniversitedeki derslerine devam ettiği, yapılan pil kontrolünün normal olduğu görüldü. Hastanın takılan kalp pili sayesinde bayılmalarının tekrarlanmayacağı, günlük yaşantısına normal olarak devam edebileceği ve rahatlıkla MR filmi çektirebileceği belirtildi.
MR uyumlu kalp pili Şanlıurfa’da ilk defa Harran Tıp Kardiyoloji Kliniği'nde takılırken, normal şartlarda MR uyumlu kalp pilinin yüksek maliyeti ve SGK uygulamaları nedeniyle her hastaya takılamadığı, MR çektirmesi zorunlu olan ve bu durumu raporla belgelenen hastalara takılabileceği kaydedildi.

23 Oca 2017 - 16:39 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.