İşte Yumurta Yemenin Faydaları...

Kolin vitami beyin için oldukça önemlidir. Günde 2 defa yenilen yumurta yeterince kolin vitamininin alınmasını sağlar. Kolin eksikliği hafıza kaybına

Kanser riskini azaltır.Beyin kolin koruması altına girer Lütein görme yetisini korur
Yapılan araştırmalara göre; tavuk yumurtası lütein bakımından zengindir. Lütein maddesi, net ve keskin görüşten sorumludur.Ve eksikliği durumunda göz dokusunda bozulmalar olabilir ve bu da görme yetisinin kaybolmasına yol açabilir.
D vitamini kalsiyumunun emilmesine yardımcıdır
Bir kişiye bir kaşık balık yağı mı yoksa yumurta yemek mi diye sorulsa açık ara ikinci seçenek baskın gelir. Özellikle de her ikisi de D vitamini açısından aynı orana sahiplerse...
İşte yumurta yemenin faydaları...
D vitamini, kalsiyumun daha kolay emilmesini, kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlar.

16 Haz 2017 - 21:13 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.