Harran Üniversitesinde Akılcı İlaç Kullanımı Semineri

Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen akılcı ilaç kullanımı seminerinde konuşan Eczacı Ali Erdem hastaların

Harran ÜniversitesiSağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen akılcı ilaç kullanımı seminerinde konuşan EczacıAli Erdemhastaların yarısının ilaçlarını doğru kullanmadığını söyleyerek uyardı.

Şanlıurfa Eczacılar Odası üyesi EczacıAli Erdem, tüm dünyada Akılcı İlaç Kullanımı (

AİK

) çalışmaları başladığına dikkat çekerek "Dünya Sağlık Örgütü'nün tahminlerine göre, ilaçların yüzde 50'sinden fazlası uygun olmayan şekilde reçetelenmekte, temin edilmekte veya satılmaktadır. Tüm hastaların yarısı da ilaçlarını doğru şekilde kullanamamaktadır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir meseledir. Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına sebep olur" dedi.

Akılcı ilaç kullanımının sağlanması konusunda toplum bilincinin artırılması gerektiğini belirtenAli Erdem, hekim, eczacı, hemşire, diğer sağlık personeli, hasta, hasta yakını, meslek örgütleri ve medyanın daha dikkatli davranmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Seminer sonunda Erdem'e Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr.İsmail Koyuncutarafından plaket takdim edildi.

ÜniversiteninYenişehirYerleşkesi Sağlık Hizmetleri MYO konferans salonunda düzenlenen seminere, yüksekokul müdürü, yüksekokul öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı.

22 Şub 2017 - 18:38 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.