Faydasını hiç kimse bilmiyordu. Uzmanlar açıkladı!

Bağışıklığı güçlendiren doğal antibiyotikler arasında yer alan besinler arasında İsot en etkili C vitaminini sağladığı açıklandı.

Araştırmalara göre gereksiz antibiyotik kullanımı vücudun mikroplarla savaşma yeteneğini azaltıyor ve bilinenin aksine bağışıklığı düşürüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili mutfağınızda bulunan doğal antibiyotikleri sıraladı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda ; "Kırmızıbiber C vitamini ve potasyumdan zengin bir besin. İçerisinde bolca bulunan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum kalp krizi riskini azaltıyor. Ağrı kesici ve iltihap çözücü etkisinin yanında kolesterolü düşürüyor, mide asidini düzenliyor ve mikrop öldürücü özelliğiyle kış aylarında şifa kaynağı olarak öne çıkıyor. Gerek taze gerekse kurutulmuş kırmızıbibere sofralarınızda yer vererek hem lezzet hem sağlık açısından faydalanabilirsiniz" dedi.

21 Kas 2016 - 10:05 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.