Eyyübiye’de Hastalar İçin Gıda Bankası Kuruldu

Eyyübiye Kaymakamlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na kayıtlı olan çölyak hastaları için vakıf bünyesinde gıda bankası açtı.

Çölyak Hastaları için Eyyubiye’de kurulan gıda bankası açılışı yapıldı. Hasta olan vatandaşlar her ay düzenli olarak ihtiyaçlarını sağlayacak. Açılışa Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal ve Eyyübiye vakıf Müdürü Mehmet Hamcam katıldı.

HAMCAM: ‘160 AİLE BULUNMAKTADIR’

Açılışta kouşma yapan Eyyubiye Sosyal Yardımlaşma Vakıf müdürü Mehmet Hamcam vakfa bağlı 160 hastanın olduğunu dile getirdi, Hamcam: “Biz Vakfımıza kayıtlı fakir muhtaç ve çölyak hastası, vatandaşlarımıza GLUTEN dağıtmak özere gıda bankası açtık. Vakfımıza kayıtlı 160 aile bulunmaktadır. Bu 160 Aileyi biz daha önce nakli yardımlarla destekliyorduk fakat, Ailelerden aldığımız bilgiler doğrultusunda bu nakli yardımda dışardan ürün bulmakta zorlandıklarını ve bu paralarında hastalara dönmediğini tespit ettik bu nedenlerde gıda bankasını açıyoruz. Bu gıda bankası artık aylık olarak buradan ailelerimize düzenli olarak ardım sağlayacak. Gıda bankamızda; un, makarna, çorba çeşitleri, kurabiye çeşitleri, mısır unu ev işi vb. bir hastanın yiye bileceği karbonhidrat tarzındaki tüm yiyecekler burada barındırıyoruz. Şu anda hastalarımızla birlikte buradayız açılışımızı yaptıktan sonra hastalarımız düzenli rutin aylık bir şekilde örüleri biter bitemez gene gelecekler. Bu hizmet tamamen GLUTEN’sizdir “ dedi.

‘SADECE EYYUBİYEDE YAŞAYANLAR FAYDALANACAK’

Eyyübiye’de kurulan gıda bankasında konuşan Hamcam, Eyubiyye ilçe sınırları içinde olanların faydalanacağını söyledikten sonra şu şekilde devam etti, Hamcam: “Vakıfta kayıtlı olmaları, eski ismiyle yeşil kartlı olmalarıdır birde Eyyübiye ilçe sınırlar içerisinde olma şartımız vardır. Bu haberden sonra Viranşehir’den, Haliliye’den gelmek isteyenler olacaktır bunu da ifade edelim, sadece Eyyübiye ilçesinde bulunanalar ve çölyak hastası olanlar buradan faydalanmaktadır. Bu gıda bankasının açılmasında katkıda olan Sayın Kaymakamımız olmak özere emeği olan herkese teşekkür ederim.”

ÜNAL: 'BÖYLE BİR YER AÇMA KARARI ALDIK'

Eyyubiye Kaymakamı Adem Ünal,konuşmasında bu çalışmanın gerekli olduğunu ve vakıfla birlikte iş içierisinde olup böyle bir ihtiyaca cevap verdiklerini söyleyen Ünal: “Biliyorsunuz insan hayatında kronik bazı hastalıklar var, doğuştan geliyor ve ölünceye kadar sizi bırakmıyor ve bu hastaların çok dikkatli ve beslenmesi gerekiyor. Normal insanlar gibi yaşayamıyorlar normal insanlar gibi her gün her istediklerini yiyemiyorlar. Bu çölyak hastalığı da buna benzer bir hastalık. Dünyanın ve Türkiye’nin her yerine bu hastalıktan var fakat bunların beslenmesi ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olduk ve bizim ilçemizde de 100’ün üstünde olduğunu duyduk bizde vakıf çalışanları desteğiyle böyle bir yer açma kararı aldık” diye konuştu.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Çölyak Hastalığı ince bağırsağın, GLUTEN adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir. Buğday, Arpa, Çavdar ve Yulaf gibi tahıllar GLUTEN içerir.
Alınan gıda, ince bağırsakta bileşenlerine ayrıştırılıp bağırsak mukozası üzerinden kana karışır. Vücudumuzun yeterince gıda alabilmesi, ince bağırsakta çok sayıda bulunan ve VİLLUS çıkıntıları olarak adlandırılan kıvrımlar tarafından sağlanır. Çölyak Hastaları glutenli yiyecekler tükettiklerinde bağırsak mukozasında alerji nedeniyle villus çıkıntıları ve kıvrımları tahrip olarak azalır ve küçülürler.

20 Nis 2017 - 15:06 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.