Diyetisyen Kontrolünde Kilo Vermek

Bilgisayarlar GDO hormonlu gıdalar obezite diyet diyetisyen gibi kelimeler ve anlamlandırdığı kavramlar hatalı ve son derece hızlı bir şekilde gelişen

Bir tür gelişmenin yan etkileri diyebileceğimiz fazla kilolu olma durumu, günümüz dünyasının en büyük sağlık sorunu olmaktan öte, gelecek nesilleri de en fazla tehdit eden sağlık sorunudur. Çağımızın Kanser, diyabet, Kalp ve damar hastalıkları gibi en büyük kronik sağlık sorunlarının ardında, kitlesel bazda fazla kilolar, yanlış beslenme, hatalı diyet çalışmaları gibi etkenler yatıyor. Fazla kilolar büyük bir sorun, ancak bu kiloları vermek ve vermeye çalışmak da büyük bir sorun haline geliyor. Fazla kilolardan hızlı, kolay ve en ideal şekilde kurtulabilmek ve “ zararın neresinden dönülürse kardır “ şiarından hareketle sağlıklı bir yaşama kavuşabilmek, ancak bir beslenme uzmanı veya diyetisyen kontrolünde hazırlanmış kişiye özel bir diyet sayesinde mümkün hale gelir.

Kulaktan Dolma Bilgilerle Kilo Vermeye Çalışmak Çok Sakıncalıdır

Bir iletişim çağında yaşıyor olmamızın büyük avantajlarının yanı sıra, birçok dezavantajı da bulunuyor. Örneğin kolayca paylaşılabilen bilgilerin oluşturduğu büyük kirlilik, sağlığımız için çok hatalı eylemlere başvurmamıza neden olabiliyor. Sağdan soldan duyduğunuz diyet programları, birkaç haftada tüm kilolarınızdan kurtulunmasını vad eden mucize yöntemlerle kilo vermeye çalışmak, geri dönülemez kronik sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilir. Sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmek, hangi besinlerin gerçekten sağlıklı olduğunu öğrenmek, kolay, hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek için yapılabilecek en iyi şeyin bir diyetisyen uzmanlığına başvurmak olduğu unutulmamalıdır.

Neden Diyetisyen

Akademik anlamda eğitim almış ve uzmanlık alanı beslenme olan bir diyetisyen, kişiye özel diyet, online diyet ve çeşitli metotlarla insanoğlunun doğru ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmesi için çaba gösterir. Kişiden kişiye değişen özellikler ve besinlere verilen tepkilerin ölçümlenmesi ve yanı sıra doğru bir şekle sokulması, günümüz insanı için olduğu kadar, beslenme konusunda bilinçlenmiş kişilerin yetiştireceği yeni nesiller açısından da son derece önemlidir. Kontrolsüz ve bilinçsiz bir şekilde kilo vermeye çalışmanın kişinin kendisi kadar çevresine de zarar vereceği ayrıntısı, bir diyetisyenin uzmanlığının önemini açıklamak için kullanılacak en iyi ifade olarak düşünülmelidir.

07 Mar 2017 - 08:28 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.