Diş Fırçası İthalatına Soruşturma Başlatıldı

Diş fırçalarının (takma damak fırçaları dahil) ithalatında korunma önlemi soruşturması açıldı.

Ekonomi Bakanlığının, ithalatta korunma önlemlerine ilişkin tebliğleri, Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yerli üretici tarafından "Diş fırçaları (takma damak fırçaları dahil)" tanımı altında sınıflandırılan eşyanın ithalatında, son yıllarda artış olduğu ve yerli üretimin bu ithalattan ciddi zarar gördüğü gerekçesiyle söz konusu eşyanın ithalatında korunma önlemi alınması için İthalat Genel Müdürlüğüne başvuruldu.

Başvuruyu değerlendiren İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verdi.

Yerli üreticiler tarafından İran menşeli "Çerçevesiz cam aynalar", "Çift yönlü gerdirilmiş polipropilenin" ve "Polyester elyaf" ithalatında uygulanmakta olan korunma önleminin süresinin uzatılması talebiyle yapılan başvurularda, söz konusu ürünlerde uygulanmakta olan korunma önleminin etkilerinin değerlendirilmesi ve uygulamanın devamının gerekli olup olmadığının incelenmesi amacıyla soruşturma açılması kararlaştırıldı.

22 Nis 2017 - 11:49 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.