Dil sorunu yaşamadan tedavi oluyorlar

Şanlıurfa İnsani yardım platformu öncülüğünde bir araya gelen yardım kuruluşları destek vererek Suriyeliler için bir hastane oluşturdu. Suriye'deki

Rıdvan ORTAKAYA
SuriyeNur Derneği ve daha birçok yardım kuruluşunun destekleriyle açılan hastanede Suriyelilere ücretsiz sağlık hizmeti veriliyor. Suriyeli doktorların çalıştığı hastanede 7 ayrı branşta sağlık hizmeti veriliyor. Hastane müdürü İzeddin Hacı Reşat, Suriyelilerin tedavide zorlanmamaları için böyle bir girişimin başlatıldığını belirterek, “Bilindiği üzere 5 seneden beri bizler buradayız. Ülkemizden kaçıp geldikten sonra birçok konuda zorluk yaşadık. Bunların başında da hastane sorunu geliyordu. İnsani yardım platformu ve Suriye Nur Derneğinin destekleriyle böyle bir hastane açtık ve şuan hemşerilerimiz burada sağlık hizmeti alıyorlar” ifadelerini kullandı.
Haliliye ilçesine bağlı Devteşti mahallesinde açılan ve kulak burun boğaz, psikololi, kadın hastalıkları, diş, cildiye ve dahiliye branşlarında sağlık hizmeti sunulan hastanede Suriye’deki üniversitelerden diploma almış doktorlar çalışıyor. Doktorlarının Suriye’de savaş öncesinde görev yaptıklarını belirten Reşat, şöyle konuştu: “Biz bu hastaneyi açarken, vatandaşlarımızın en güzel şekilde tedavi görmesini hedefledik. Burada çalışan doktorlarımızın tamamı, savaş öncesinde Suriye’de doktorluk yapan kişilerdir. Bu nedenle buraya tedavi olmaya gelen vatandaşlarımızın hiçbir şekilde tereddütü kalmıyor. Sabah saat dokuzdan başlayarak, akşam beşe kadar hastanemiz vatandaşlarımızın hizmetindedir.”
7 ayrı branşta doktorun çalıştığı sağlık ocağında Suriyeliler sadece 10 lira karşılığında tedavi olurken, zorluk yaşamadığı gibi, ilaca da herhangi bir ücret ödemiyor. Sağlık ocağı Sorumlusu İzzettin Hacı Reşat, sağlık hizmetlerinin yanı sıra bebe maması ve diğer gıda ihtiyaçlarının da karşılandığını belirtti.
Bilindiği üzere Suriyeliler, devlet hastanelerinde de tedavi oluyor. Bu hastanenin açılmasının sebebi, dil farklılığı olarak görülüyor. Devlet hastanelerine giden Suriyeliler, dil problemi yaşadığı için öncelikli tercihleri, Suriyeli doktorların çalıştığı Suriye hastanesi oluyor. Bu sağlık ocağında kulak burun boğaz, psikololi, kadın hastalıkları, diş, cildiye ve dahiliye branşları bulunuyor.

29 Ara 2015 - 09:40 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.