Böbrek Nakli İçin Başka Kente Gitmeyin!

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Polikliniği'nde yapılan böbrek nakli ile hastaların başka şehirlere gitmesine

Böbrek Nakli İçin Başka Kente Gitmeyin!
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlar çoğu büyük sağlık hizmeti için şehir dışındaki hastanelere giderken kentteki hastaneleri araştırmadan boşuna yol gidiyorlar. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çoğu sağlık hizmeti verilirken bilinmeyenler arasında olan böbrek nakli de Nefroloji Polikliniği’nde yapılmakta.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Polikliniğinde hasta ve vericilerin (donörlerin) nakil öncesi muayene ve tetkikleri hızlı ve etkin bir şekilde yapılarak, nakil (transplantasyon) açısından uygunluk değerlendirmesi yapılmakta. Ayrıca Kasım 2019’dan itibaren Pazartesi ve Çarşamba günleri ise böbrek nakli hastalarının saat 10:00’a kadar (ilaçlar alınmadan önce) rutin tetkiklerinin yanı sıra kanda Takrolimus (ilaç) düzeyleri de çalışılmakta ve aynı gün öğleden sonra tetkik sonuçları ile gerekli değerlendirme yapılıyor.

‘’Börek Nakli ve Önemi’’

Diyaliz aşamasındaki (yani Son Dönem Kronik Böbrek Yetersizliği) hastalara günümüzde sunulabilecek en iyi tedavi yöntemi böbrek naklidir (renal transplantasyon). Böbrek nakli yapıldığında iyi sonuçların elde edilebilmesi için, nakil öncesinde ve sonrasında hasta ve vericilerin (donörlerin) kapsamlı ve dikkatli bir şekilde incelenmesi ve takip edilmesi gerekmektedir.

26 Kas 2019 - 14:58 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.