Beş Ayda 123 Kişiye Hayat Verdiler!

Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı organ bağışında bulunanların çok hayırlı bir işe imza attığını ve nakil merkezindeki personelin

Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Organ nakli merkezimizde yaklaşık 5 ay içerisinde 100 böbrek, 23 karaciğer nakli yapıldı. Bunlar iyi rakamlar ve önemli işler. Önümüzdeki dönemlerde hem sayı artırılacak hem de farklı nakillere geçilecek" açıklamasında bulundu.

"ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ"


IHA'nın haberine göre, merkez olarak başarılı bir şekilde nakillere devam ettiklerinin altını çizen Aydınlı, "Eskisinden de daha güçlüyüz. 'Akdeniz Üniversitesinde işler biraz aksadı' gibi bazı yerlerde duyumlar oluyor ama bu kesinlikle yanlış. Akdeniz Üniversitesi hem kadrosu hem altyapısı olarak güçlendirilen makine teçhizatıyla bütün yönleriyle öncekinden çok daha iyi durumda. Çok iyi işler yapılıyor." diye konuştu.

Aydınlı, günde bir karaciğer ve dört böbrek nakli yapabildiklerini vurgulayarak, hastalara hayat vermek için çalıştıklarını anlattı.

"5 AY İÇERİSİNDE 123 ORGAN NAKLİ"


"Organ nakli merkezimizde yaklaşık 5 ay içerisinde 100 böbrek, 23 karaciğer nakli yapıldı. Bunlar iyi rakamlar ve önemli işler. Önümüzdeki dönemlerde hem sayı artırılacak hem de farklı nakillere geçilecek." bilgisini aktaran Aydınlı, Organ Nakli Merkezinde polikliniklerinin yenilendiğini, iyi şartlarda hastalara hizmet verdiklerini söyledi.
Aydınlı, teknolojik imkanları hem ameliyathane hem klinik şartlarda daha fazla kullandıklarının altını çizerek, "Bu yıl içinde ince bağırsak nakli de yapmaya başlayacağız. Bu alanda Türkiye'de birkaç ruhsatı olan yerlerden biriyiz. Bu nakli de yıl içerisinde gerçekleştireceğiz." dedi.

"TÜRKİYE'DE ORGAN NAKLİ ÇOK ÖNEMLİ SEVİYEDE DEVAM EDİYOR"

Aydınlı, ameliyathanede doktorlardan hemşirelere, genel cerrahlardan karaciğer hazırlığı yapan gastroenterolojiye, böbrek nakli hazırlığı yapan nefrolojiye ve koordinasyon birimine kadar çok kalabalık bir ekip olduklarını ifade etti.
Hastaların sağlığına kavuşması için mücadele ettiklerini belirten Aydınlı, şunları kaydetti:
"Türkiye'de organ nakli çok önemli seviyede devam ediyor. Devletin bu konuda çok ciddi katkısı var. Devletimiz gereken desteği sağladığı için hiç kimsenin cebinden bir kuruş para çıkmıyor. Bu çok önemli. Sonra hastanın takibi, bütün ilaçlarını her şeyi devletimiz veriyor. Çevremizdeki ülkelere bakıyoruz, Batı ülkelerinde bile bu standartlarında işler yapılmıyor."
Yurt dışından hastaların nakil için Antalya'ya geldiğine değinen Aydınlı, Kazakistanlı hastaya akrabasından karaciğer doku nakli yaptıklarını, bu hastanın sık sık kontrollere geldiğini anlattı.

Aydınlı, "Akdeniz Üniversitesi organ nakli merkezi farklı bir aşmaya geldi. Çok talep var. Turizm de önemli bir noktada olan Antalya, hastanemizle sağlık turizminde de önemli bir noktaya gelecektir. Hastanemiz farklı ve başarılı işlere imza atacaktır. Hastanemizi hak ettiği marka değerinden daha yükseğe çıkarmak için çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

21 Haz 2017 - 21:08 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.