Bayramı Kendinize Zehir Etmeyin

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Şanlıurfalı birçok vatandaşın tatlı türlerine rağbet göstereceği tahmin ediliyor.

Şanlıurfa’da her bayram öncesi gibi yaşanılan çarşı yoğunluğu kentin ekonomisini büyük ölçüde etkiledi. Alışveriş yapan aileler genellikle tatlı malzemeleri üzerine alışverişlerini yapmakta. Bayram alışverişlerinin gözdesi tatlı ve tatlı malzemelerini alan vatandaşlar mutlaka iş yerini iyi gözlemlemeli ve hijyenik bir ortamın olduğunu sezmelidirler. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin kent genelinde denetimler yaparak insan sağlığını riske edecek iş yerlerini kontrol etmeleri gerekmekte. Genellikle hamur işi tatlıların yapıldığı mekanlar iyi derecede gözlemlenmeli ve ekiplerin kullanılan malzemeleri incelemeleri gerekmekte. Genellikle merdiven altı olarak tabir edilen iş yerlerinin piyasaya her yıl sürdüğü tatlıların insan sağlığına zararı çok büyük. Obeziteye, hormon bozukluğuna kadar gidilebilen sağlık sorunlarında öncü olan bu iş yerleri mutlaka bayram öncesi tespit edilip kapatılmalı. İlçe Belediyelerin bu konuda duyarlı olmalı ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde dikkatli davranılması halkın sağlığında önemli bir rol oynayacaktır.

“Hileli Bakvala Hastalığa Davet Çıkarıyor”

Hijyen kurallarından uzak ortamlarda, doğal malzemeler kullanılmadan üretilen baklavaların tansiyondan, şeker hastalığına hatta bakterilerle bulaşan çok sayıda sağlık problemine neden olduğuna dikkat çeken Nejat Güllü, “Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre, her yıl yaklaşık yarım milyar kişi yiyeceklerden bulaşan hastalıklara yakalanıyor. WHO verilerine göre, sağlıklı ortamlarda hazırlanmayan gıdalardan 200’den fazla hastalık insanlara bulaşabiliyor.

24 Ağu 2017 - 11:06 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.