Bakanlık Müfettişleri Urfa'da!

Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'daki bazı özel hastaneler mercek altına alındı. Bugün bazı özel hastanelere gelen müfettişler denetimler

ey müfetişler
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'da birçok özel sağlık kuruluşunun kapatılmasının ardından kentte hizmet eden özel hastanelerde mercek altına alındı. Sağlık Bakanlığından gelen müfettişler hastaneleri tek tek inceleyerek modern ve standartlara uygun koşulların daha iyi bir şekilde halka hizmet etmesi noktası hastaneleri denetledi.
Sabah saatlerinde başlayan denetimde bazı hastanelerde eksiklikler görüldü. Eksikliklerin giderilmesi için Hastane yetkililerine süre veren Sağlık Bakanlığı yetkilileri kentte özel hastanelerin denetimini sürdüreceği öğrenilirken, Sağlık Bakanlığının bu denetimi halka daha iyi hizmet anlamında bü6yük bir adım olduğu görüldü.

BİRÇOK HASTANEDE EKSİKLİK VAR!


Bakanlık yetkililerin yaptığı denetimlerde bazı hastanelerde birçok eksikliğin olduğu görüldü. Gerek hasta haklarında gerek ise hastane teknik malzemelerde eksikliklerin olduğu görülürken Bakanlığın bu teftişi Hastanelerde büyük değişiklikler yaratacağı izlendi.

ÖZEL HASTANELER VATANDAŞI SÖMÜRÜYOR


Şanlıurfa'da birkaç özel hastanenin faaliyet göstermesi ile adeta bu durum, fırsata döndü. SGK'si olan vatandaş bile gittiği Hastanede büyük mebla ödeyerek tedavi olma zorunda kalıyor. Hastaneye girişte alınan para derken tahlil, film, röntgen istenmesi durumda ise ilk alınan paranın 2 kat daha fazlası alınarak bir hastanın normal muayene olması 100 TL'den aşağı olmuyor. Özel Hastanelerde uygulanan ücret miktarlarından rahatsız olan hastalar ve hasta yakınları Sağlık Bakanlığına, Şanlıurfa Valisine ve Bakanlık yetkililerine vatandaşların mağdur edilmemesi için çağrıda bulundular.

16 Oca 2017 - 11:14 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.