Bahar Nezlesine Dikkat!

Bahar ayları alerjik sorunları da beraberinde getiriyor. Hava kirliliği nedeniyle son 10 yılda bahar nezlesinin arttığını artmış durumda.

Soğuk kış günlerinin ardından güneşin ilk ışıkları kendisini gösterirken baharaylarının havada uçuşan polenleri alerjik hastalıkları olan kişilerin kabusu oluyor. Polenlerden korunmak, özellikle bahar mevsiminde çok kolay değil. Ancak alınabilecek küçük önlemlerle yaratacağı etkiyi azaltmak mümkün. Bahar alerjilerinin en sık görülen belirtileri arasında; hapşırma, gözlerde, burunda kaşıntı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve bazen de baş ağrısının yer alıyor. İlkbaharın gelmesiyle birlikte birçok çiçek bitki açar ve çiçek tozları atmosfere yayılmaya başlar. Bu durum da alerjik rahatsızlıkları tetikler. Baharda en sık görülen alerjenler çim, ağaç ve yabani ot polenleri. Yıl boyu alerjik rinit yakınması olanlarda ise ev tozu akarı, küf mantarları ve hayvan tüyleri en sık rastlanılan alerjenler.

Hava kirliliği olan bölgelerde alerji yakınmalarının daha fazla olduğu tespit ediliyor. Türkiye’de ise en sık rastlanılan alerjen çim poleni. Sanılanın aksine renkli veya kokulu çiçekler nadiren alerjiye neden olur

İŞ GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLUYOR

Alerjilerin, hastaların yarısında 4 aydan fazla etki göstermekte özelikle yetişkinlerde daha etkili olan Bahar alerjisi iş kaybına neden olmakta. Öğrencilerde de etkili olan bu hastalık yorulma, ağırlık yorgunluk gibi sebeplere neden olmaktadır. Bu alarjik hastalığı nesne ile karıştırılıyor. Nesne hastalığı ile alakalı olmayan bu hastalığın bol bol dinlenme ve dozlu ortamlardan uzak durmasıyla birazda olsa etkisini yok etmek mümkün olacaktır

10 Nis 2017 - 13:58 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.