500 Sağlık Çalışanı Hastanelerinin Açılmasını İstiyor

Şanlıurfa'da 2 yıla aşkın bir süredir kapalı olan Özel Ursu Hastanesi yapılan soruşturmalarda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemesine rağmen

Mağdur
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa’da 2 yıla aşkın bir süredir kapalı olan Özel Edessa Hastanesi ve Özel URSU Hastanesinden geçtiğimiz gün Edessa Hastanesi SGK tarafından kendisine yeni sözleşme imzalatılarak Urfalıların hizmetine sunuldu. Ama bir diğer mağdur hastane olan Ursu hastanesi de yaklaşık 2 yıldır kapalı durumda açılmayı dört gözle bekliyor. Yürütülen soruşturmada her hangi bir olumsuzluk tespit edilmemesine rağmen Özel Ursu Hastanesi'nin SGK imzası bekletiliyor. Durum böyle olunca vatandaşlar SGK Genel Müdürlüğüne tepki göstermeye devam ediyor. Sağlık konusunda adeta ortaçağ dönemini yaşayan Şanlıurfa’da vatandaşlar yapılan soruşturmadan sonra bütün belgeleri temiz çıkmasına rağmen SGK’nın Ursu Hastanesine kasti sözleşme imzalamadığını ve bundan dolayı dışarıya giden hastaların yolda öldüğünü söyleyerek tepkilerini dile getirdi.

SGK Sözleşme İmzalamamak İçin Direniyor

Birçok insana ekmek kapısı olan ve bundan tam iki yıl önce sebepsiz bir şekilde durduk yere SGK sözleşmesi tek taraflı iptal edilen Özel Ursu Hastanesi iki yıldır atıl durumda. İki yıla aşkın bir süredir yapılan güvenlik soruşturması kapsamında hastane belgelerinde herhangi bir sorunun olmadığı belirlenmesine rağmen, sağlık sorunu yaşayan ve hata hastaların yolda ölüme terkedildiği Şanlıurfa’da SGK’nın yeni sözleşme imzalamaması vatandaşlar arasında keyfi muamele olarak kabul edilirken olayın bu kadar uzatılması kafalarda soru işareti bırakıyor.

Vatandaşlar Umudu Fakıbaba’ya Bağladı

Belediyecilik döneminde, Milletvekilliği döneminde ve hata Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı döneminde bile Şanlıurfa için elini her türlü taşın altına koyan Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa’daki sağlık sorunlarını yakından takip ediyor. Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’ya gelişinde hastaneler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Fakıbaba en yakın zamanda Edessa ve Ursu hastanelerin açılacağı müjdesini vermişti. Dün itibarı ile yeni sözleşme imzalanan Edessa Hastanesi hizmete başlarken Ursu Hastanesi ile SGK sözleşmesinin imzalanmaması ardından Fakıbaba’nın harekete geçmesi bekleniliyor.

Mevcut nüfus dışında, Suriyelilerin oluşturduğu yoğunluk, kamu hastanelerinin gerek kadro, gerek teknik donanım açısından talebi karşılayamaması, yoğun bakım yatağı konusundaki ihtiyaç Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bu konuda bir kez daha girişimde bulunmasını zorunlu kılıyor. URSU'ya SGK imzası çıkmaması şaşkınlıkla karşılayan Fakıbaba'nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'yla tekrar bir görüşme yapması bekleniyor.

Şanlıurfa’da ANJİYO Hizmeti Veren Nadir Hastanelerden Biri

Özel Ursu Hastanesi, ANJİO ruhsatı olan tek özel hastane olarak kentte kalp hastalarına 24 saat hizmet vererek önemli bir ihtiyacı gideriyordu. SGK onayı çıkarsa Paşabağı mahallesinde bulunan Hastane, kapılarını yeniden açacak. İçindeki cihazların çalışır durumda olması, ayrılmak zorunda kalan personellerin önemli bir kısmının geri dönmeyi sabırsızlıkla beklemesi açılış sürecini hızlandıracak faktörler arasında...

Şanlıurfa’nın en büyük özel hastanesi konumunda

2010 yılında açılan; 10.000 m2 kapalı alana sahip Hastane binasında 110 hasta yatağı, poliklinik, 31 yataklı yeni doğan, 7 yataklı koroner, 5 yataklı kalp damar cerrahisi ve 9 genel yoğun bakım ünitesi, 4 son sistem donanımlı ameliyathanesiyle Şanlıurfa’da buluna özel hastaneler arasında en büyük olarak hizmet vermeyi bekliyor. Anjiyo konusunda en iyi hastaneler başında gelen Ursu Hastanesinin SGK sözleşmesinin tekrardan imzalanmamasında en büyük mağduriyeti Anjiyo olacak hastalar çekiyor. Anjiyo olmak için Şanlıurfa hastaları göçmenler gibi yollara düşerek başka şehirlerde ameliyat olmaya gitmek zorunda kalıyor.

400 Kişini ekmek kapısıydı

Şanlıurfa’nın en büyük özel hastanesi olma özelliği taşıyan Ursu hastanesi SGK sözleşmesi iptal edilmeden önce 400 kişiye ekmek kapısı oluyordu. Yaklaşık 400 kişi ile Şanlıurfa sağlığına büyük hizmetler veren hastanenin hala kapalı durumda olması 400 kişinin mağdur ve işsiz kalmasına neden olurken, böylesi özel hastanelerin kapatılmasından dolayı Şanlıurfa’da sağlık çalışanları bakımından da işsizliğin artmasına neden oluyor. 2 yıldır kapalı olan hastanelerinin açılmasını bekleyen çalışanlar bir an önce işlerine dönmek istediklerini aktardı.

SGK Sözleşmesi Yılan Hikâyesine Döndü

SGK ile sözleşmesi yılan hikâyesine dönen Ursu Hastanesi basınla sürekli gündeme gelerek açıldı veya açılacak haberleri ile bir kez daha gündeme geldi ama hala netice alınamadı gitti. Tam bir yıla aşkındır yeni sözleşme imzalanacak denilen Ursu Hastanesi bundan önce Mart 2017 yılında tam anlamı ile açılacağını söylenmişti ama SGK bu söylemin üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen hala vatandaşı ve hastaneyi mağdur ediyor.

Son olarak tekrarlayacağımız üzere hastane çalışanların ve Şanlıurfalı vatandaşların en büyük umudu yine Fakıbaba oldu. Artık bütün gözler Fakıbaba’nın bundan sonra atacağı adımlara çevrildi. Konunun yakın takipçisi olan Fakıbaba’nın Şanlıurfa’nın kanayan yarası olan sağlık sorununu bir nebze de olsa en aza indirebilmesi adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu hastanenin SGK sözleşmesi konusunda görüşüp bu işi bir neticeye bağlanması bekleniyor.

20 Haz 2018 - 15:49 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.