17 Yaşındaki Gencin Karnından 15 Cm Kist Çıkarıldı

Şanlıurfa'da 17 yaşındaki genç karın ağrısı şikayetiyle gittiği Özel Metrolife Hastanesinde müdahale altına alındı. Doktorların yakından

Doktorların üstünde çalıştığı başarılı operasyonda kist yumurtalığa zarar verilmeden çıkartıldı. Operasyondan sonra gözlem altında tutulan hasta 2 gün sonra taburcu edildi. Hastanın kistinin çikolata kisti (endometrioma) olduğu anlaşıldı. İlk defa bu kadar büyük bir endometrioma kist ile karşılaştığını aktaran Op. Dr. Bülent Sezgin bu kistler hakkında önemli bilgiler verdi.

Bu kistlerin kasık ağrısı adet düzensizliği ilişki sırasında ağrı infertilife nedeni olabilir. Bu kistler nadiren olabilirler. Genelikle kistin içinde koyu renkli bir sıvı vardır. Genellikle etraf dokulara tüplere ve bağırsaklara yaygın yapışıklık gösterir.

Teşhiste muayene ve ultrason önemli yer tutar. Kanda tümor belirtileri olan ca 125 yükselir. Kesin tanı ameliyatla ile çıkarılan kist dokusunun patolojik incelenmesi ile konur.

27 Tem 2017 - 11:49 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.