103 Yaşında Ameliyat Oldu, Sağlığına Kavuştu

Karaman'da uzun süredir şiddetli karın ve sırt ağrısı çeken 103 yaşındaki Ülfet Çalışkan Karaman Devlet Hastanesinde yapılan başarılı bir

Karaman'da uzun süredir şiddetli karın ve sırt ağrısı çeken 103 yaşındaki Ülfet Çalışkan, Karaman Devlet Hastanesinde yapılan başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Merkeze bağlı Sudurağı beldesinde yaşayan ve 30 haziran 1914 doğumlu, beldenin en yaşlısı olarak bilinen Çalışkan'ın ağrıları artık dayanılmaz hale gelince çocukları tedavisi için değişik sağlık kuruluşlarına başvurdu.

Fakat hiç bir sağlık kuruluşu yaşından dolayı Çalışkan'ı ameliyat etmeye yanaşmadı.

Karaman Devlet Hastanesi'ne başvuran Çalışkan'ı muayene eden Genel Cerrah Uzmanı Op. Doç. Dr. Ahmet Aslan hastanın ağrılarının safra kesesi rahatsızlığına bağlı olduğunu belirleyerek, hemen ameliyata karar verdi.

Başarılı bir ameliyat geçiren Çalışkan, ağrılarından kurtularak sağlığına kavuştu.

Dr. Aslan AA muhabirine yaptığı açıklamada 103 yaşında olan hastasının bu güne kadar ameliyat ettiği en yaşlı hasta olduğunu söyledi.

Tetkiklerde böbreklerin iyi çalışmadığını, ayrıca az sıvı almasından dolayı ürede bir yükseklik olduğunu ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

"Her şeyi hazırladık. Hastamızı acil koşullarda ameliyata aldık. Ameliyat sırasında oldukça korktuk. Tansiyonları düzenli seyretmedi. Safra kesesi ve karaciğer ileri derecede yapışıktı. Safra kesesi ameliyatı oldu. Hastamızın ağrıları şu anda azaldı. Biraz bulantısı var. Bu anesteziye bağlı olabilir. Şu an her şey yolunda. Yarın taburcu etmeyi düşünüyoruz. Anestezi ekibine ameliyat ekibine teşekkür ediyorum. Çünkü zor bir ameliyattı. ekip olarak yaşlı teyzemizi ağrılarından kurtarıp sağlığına kavuşmasına yardımcı olduğumuz için mutluyuz. kendisine uzun ömürler diliyoruz."

Konuşmayan Çalışkan ise sadece kamera ve objektife gülümsedi.

21 Tem 2017 - 12:58 - Sağlık

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.