Başkenti Sarsan İddia!

Mart 2019 yerel seçiminde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı olacağı iddia edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul adayını açıklamasını iki kez ertelemesinin altında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile TBMM Başkanı Binali Yıldırım arasında yaşandığı iddia edilen kavganın yattığı ileri sürüldü.

Albayrak'ın ekibiyle birlikte ilçe adaylarının listesini hazırladığı, Yıldırım'ın bu duruma tepki gösterdiği öne sürüldü. Yıldırım'ın kendisinin istediği adayların bulunmadığı listenin kendisine emrivaki olarak getirilmesine tepki göstermesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde de sorunun çözülememesi üzerine İstanbul ile ilgili adaylık açıklamasının bekletilmesine karar verildiği iddia edildi. Yıldırım'ın İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile de anlaşamadığı ileri sürüldü.

MYNET

28 Kas 2018 - 08:50 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.