Aday Olmaktan Vazgeçti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun pazar günü aday listesini Parti Meclisi'nin onayına sunması beklenirken listede sürpriz isimler olduğu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aday listesine son şeklini veriyor. Kurmayları ile toplantı üstüne toplantı yapan Kılıçdaroğlu, pazar günü aday listesini Parti Meclisi'nin onayına sunacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aday listesine son şeklini veriyor. Kurmayları ile toplantı üstüne toplantı yapan Kılıçdaroğlu, pazar günü aday listesini Parti Meclisi'nin onayına sunacak. Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer vereceği yeni isimler arasında ise Abdüllatif Şener, Kani Beko, İbrahim Kaboğlu, ÖDP'li Alper Taş ile bazı eski bakanların olması bekleniyordu. Ancak ÖDP'li Alper Taş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla bu listede yer almayacağını duyurdu.

Alper Taş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bir çok dost, yurttaş vekil olmamı çok istedi. Onları üzdüm, beni bağışlasınlar. Bazıları ise “bir vekil adayı olsun da çakalım” beklentisindeydi onları da bir kez daha hayal kırıklığına uğrattım. “Taş yerinde ağırdır”. Parlamentoya değil, parlamento dışı muhalefete adayım."

CHP

'NİN YENİ ADAYLARI

Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer vereceği yeni isimler arasında ise Abdüllatif Şener, Kani Beko, İbrahim Kaboğlu gibi isimler yer alıyor.

CHP ALANLARA 25 MAYIS'TA İNECEK

CHP aday listelerini açıkladıktan sonra 24 Mayıs'ta seçim bildirgesini açıklayacak ve Kılıçdaroğlu 25 Mayıs itibariyle alanlara inecek. 15 civarında miting yapması beklenen CHP lideri daha çok 16 Nisan referandumu öncesindeki gibi STK'lar ve vatandaşlarla buluşacağı organizasyonlara katılacak.

ALPER TAŞ KİMDİR?

Alper Taş 1967 yılında Rize'nin Pazar ilçesinin Subaşı köyünde doğdu. Pazar İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında çeşitli siyasi faaliyetler içerisinde yer aldı. Bunun yanında Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin kurulmasında büyük rol oynadı. 21 haziran 2009'da yapılan ÖDP 6. olağan kongresinde genel başkanlık makamına getirildi. Öte yandan İstanbul İl Örgütü yöneticiliği, İstanbul İl Başkanlığı, Parti Meclisi üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Taş, şu an ÖDP Genel Başkanı

MYNET

19 May 2018 - 14:59 - Siyaset

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.