Volvo Güvenlik Konusunu İyice Abarttı

Volvo otomobilin gövdesini tamamen saran bir hava yastığı teknolojisi üzerinde çalışıyor Volvo yeni lanse ettiği External Vehicle Protection –Araç

Volvo, otomobilin gövdesini tamamen saran bir hava yastığı teknolojisi üzerinde çalışıyor

Volvo, yeni lanse ettiği External VehicleProtection –Araç Gövdesi Koruma (EnVeloP) sistemiyle güvenlik alanındabir başka ilke daha imza atıyor. Bu sistem, mevcut hava yastığısistemleriyle benzer malzemeden üretilmiş bir balondan oluşuyor. Bubalon, vakumla çekilerek katlanıyor ve otomobilin tavanına yerleştirilenküçük bir bölmede gizleniyor. Balon, bir başka otomobil ya da yolkenarındaki bir nesneyle kaçınılmaz bir çarpışma halinde ve hatta suylakaplı bir zemine yaklaşırken bile göz açıp kapayıncaya kadar kısa birsürede açılıyor. Otomobili tamamen saran Araç Gövdesi Koruma sistemi,çarpışma sonucu oluşacak hasar ve yaralanmaları minimuma indiriyor.

HAVA YASTIĞINA BENZER BİR ÇÖZÜM OTOMOBİLİ KAPLADI

"Yıllardır, araçlarımızın güvenliğini nasıl daha fazla artırabilirizdiye çalışıyoruz ve hava yastıkları bu yolculukta önemli bir roloynamıştır,"diyen Volvo Cars Güvenlik Merkezi, Kıdemli Teknik DanışmanıThomas Broberg sözlerine şöyle devam ediyor:"Bu yeni güvenliközelliği, "Design Around You" marka felsefesinin somut halidir. Tümyaptığımız bu felsefenin aslına tamamen uygun bir yaklaşım ele almaktı.Otomobilin içinde hava yastığı benzeri güvenlik sistemleri için yenibölgeler aramak yerine kendimize şu soruyu sorduk: Neden hava yastığınabenzer bir çözüm otomobilin tamamını kapsamasın?"

Gelinen noktada, Araç Gövdesi Koruma sistemi hala test aşamasında amaVolvo Cars, sistemin gelecek nesil Volvo otomobillerine nasıluyarlanabileceğini araştırıyor.

#

02 Nis 2013 - 00:00 - Otomobil

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.